BREAKING NEWSPOLITIC

Ce le mai trece prin cap AUR-istilor/Alianţa AUR a cerut Biroului Electoral modificarea oficială a denumirii în „Alianța pentru Unirea Românilor” / BEC a respins rectificarea

Alianţa AUR – formată din Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Republican din România şi Partidul Naţional Conservator Român – a cerut Biroului Electoral Central modificarea oficială a denumirii, în Alianţa pentru Unirea românilor, solicitarea fiind respinsă. Anterior, BEC a admis protocolul de constituire a Alianţei AUR, transmite News.ro.

BEC a adoptat, în şedinţa de marţi, o Decizie de respingere a Actului rectificativ al protocolului de constituire a alianţei electorale ”Alianţa AUR”.

Alianţa AUR a cerut Biroului Electoral modificarea oficială a denumirii în „Alianța pentru Unirea Românilor” / BEC a respins rectificarea

Cele trei formaţiuni au cerut, prin actul rectificativ, ca denumirea oficială a formaţiunii să fie Alianţa pentru Unirea Românilor.

”BEC califică actul în discuţie drept act de modificare a protocolului”, apreciază BEC, adăugând că protocolul de constituire a Alianţei AUR a fost deja aprobat printr-o decizie definitivă.

În consecinţă, BEC respinge actul de mofificare a denumirii, dar decizia poate fi contestată în 48 de ore la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.