ANUNȚPUBLICITATE

Ce accesorii să alegi pentru o rochie elegantă

Pentru ocaziile special din viața noastră, avem nevoie de o ținută pe măsură. Fie că ești adepta rochiilor de ocazie strălucitoare sau a rochiilor simple, dar elegante, cu siguranță știi că o mare parte din nota de eleganță vin din accesorii și din modul în care reușim să alegem bijuteriile, machiajul, ganta sau pantofii.

 

Ai crede că o rochie este tot ce trebuie să cumperi, dar lista de cumpărături este mai lungă de atât. În funcție de rochie, o să apară câteva alte întrebări, precum: cu ce mă încalț, ce bijuterii trebuie să iau, cum să-mi port părul sau ce geantă pot purta la această rochie.

 

În acest articol o să vedem prima dată tipurile de rochii elegante din care poți alege și mai apoi o să vorbim de tipurile de accesorii pe care le poți purta.

Ce tipuri de rochii elegante există?

  1. Rochie de Cocktail

 

O rochie de cocktail este mai scurtă în lungime, astfel încât să poți dansa cu ușurință toată noaptea. Ce porți atunci când vrei să te distrezi? Îți va plăcea o rochie cu paiete pentru a străluci. Orice fata ar trebui să aibă, indiferent de ocazie, o rochie neagră în garderoba sa, pentru a surprinde momentul de vedetă de film. Dacă te simți extra-petrecăreață, alege o rochie bodycon.

 

  1. Robă

Ce este exact o roba? Este o rochie formală lungă până la podea. Evenimentul tău special are un cod vestimentar formal? Vei avea nevoie de o rochie elegantă de acest tip pentru asta. Vei purta această rochie la o nuntă sau bal de absolvire. Îți va plăcea o rochie sirena care îți pune în valoare talia și șoldurile, apoi se lărgește spre podea.

 

  1. Roba de bal

Cum se diferențiază o roba de bal de o roba obișnuită? O robă de bal este un tip de robă care este mulată în partea de sus, strânsă în talie și are o fustă dramatică. Vei purta această rochie în formă de A la o gală sau balul de debutante. Bucură-te de momentul tău de basm.

 

  1. Rochie Midi

 

O rochie midi ajunge la jumătatea gambei, de unde și termenul midi. Cauti să porți o rochie trendy? Acest tip de rochii sunt cheia ta către un stil la modă. Vrei să adaugi puțină picanterie? Alege o rochie midi cu imprimeu.

 

  1. Rochie cu Sacou

Rochia cu sacou prezintă o rochie de cocktail sau o roba care vine cu un sacou coordonat. Ai nevoie de o rochie cu puțin mai multă acoperire? Poartă o rochie cu sacou la următorul eveniment formal. Dacă ești mama mirelui sau mama miresei, acestea vor fi foarte potrivite.

 

Găsirea rochiei perfecte pentru evenimentul special este doar jumătate din bătălie. Sunt necesare accesoriile potrivite, cum ar fi bijuteriile, curelele, gențile și eșarfele, pentru a-ți personaliza look-ul. Detaliile metalice asortate, cum ar fi bijuteriile și o geantă, mențin aspectul tău elegant. Trucul este să coordonezi culorile și stilurile astfel încât să se completeze și să nu fie toate în aceeași culoare solidă.

Ce accesorii poți alege?

  1. Bijuterii

Atât bijuteriile fine, cât și cele mai mari sunt accesorii uimitoare pentru seară și pot fi coordonate cu orice tip de rochie. Restrânge selecția ta de bijuterii după culoare și tipul de metal. Dacă rochia ta eleganta este de o culoare solidă, alege piese multi-color care includ nuanța rochiei tale. Alege o singură piatră, cum ar fi diamantele, și un singur metal dacă rochia ta are modele. După ce ai ales aurul galben sau alb și tipul de pietre prețioase pe care să le porți, alege o piesă de bază. Încearcă un colier scurt cu pietre prețioase pentru a evidenția un decolteu adânc, sau o brățară groasă cu o rochie fără mâneci. Prinde-ți părul într-un coc pentru a evidenția cerceii, dacă aceștia sunt piesa de rezistență.

  1. Curele

Adăugarea unei curele la look-ul tău formal definește talia și ajută la crearea unei siluete în formă de clepsidră. Asigură-te că porți curea în cel mai mic punct al taliei naturale, chiar deasupra buricului. Pentru o rochie neagră sau într-o culoare întunecată, încearcă o curea metalică subțire. Alege argintiu, auriu, bronz sau aur roz în funcție de metalele din bijuteriile tale. Nu purta o curea dacă porți un colier lung, deoarece se vor suprapune.

  1. Genți

Gențile de mână de tip clutch sunt cel mai potrivit stil de geantă pentru evenimentele de seară. Optează pentru curele detașabile sau ascunse pentru o funcționalitate suplimentară. Materialele precum catifeaua, mătasea și satinul îmbunătățesc aspectul genții pentru evenimentele formale. Alege un stil cu decorațiuni cu paiete, cristale sau mărgele, dar nu dacă rochia ta este deja decorată. Păstrează brățările simple pentru a nu distrage atenția de la o geantă detaliată. Culoarea genții tale nu trebuie să se potrivească complet cu rochia ta, decât dacă este neagră.

  1. Șaluri

O eșarfă sau șal este un accesoriu de seară atemporal, în special în vreme rece. Eșarfele sau șalurile din mătase și șifon arată elegant dar nu oferă multă căldură, făcându-le perfecte pentru sezoanele mai calde. Șalurile din catifea și satin sunt cea mai bună alegere pentru a-ți ține brațele goale calde. Alege nuanțe de bază, cum ar fi negru, alb, crem și gri, astfel încât să nu detractezi de la rochia ta. Eșarfele sau șalurile mai ușoare trebuie să fie suficient de lungi încât să le poți ține în ambele mâini cu brațele întinse. Cele mai grele ar trebui să fie dublu de lungi, în cazul în care vrei să le înfășori.