administratieBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

CCR bagă bani în plus în buzunarele primarilor! Legea de majorare a salariilor aleșilor locali, declarată constituțională

Salariile primarilor și ale șefilor de consilii județene vor crește, a decis Curtea Constituțională în urmă cu foarte puțin timp.

Curtea Consitituțională a decis că legea care ar putea majora salariile primarilor este constituțională. Asta înseamnă că atât primarii cât și președinții  Consiliilor Județene vor putea primi majorări până la 2000 de lei.

Actul normativ declarat constituțional de CCR este Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.Potrivit noii legi și noilor calcule, salariul primarului general, cel mai mare din țară, ar crește cu 2.200 de lei. Salariul unui viceprimar sau al primarilor de sector, al președinților de Consilii Județene, al primarilor de municipii de județ ar crește cu 1.980 de lei, al vicepreședinților de Consilii Județene cu 1.760 de lei, iar al unui primar de municipiu ar ajunge să fie mai mare cu 1.650 de lei,arata realitatea.net.