BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Cazul Daria Dughina. Serviciile americane cred că ucrainenii sunt vinovați

Agențiile de informații americane cred că uciderea fiicei filosofului Alexander Dugin Daria a fost sancționată de unii membri ai guvernului ucrainean. New York Times scrie despre acest lucru, citând surse din administrația SUA.

Interlocutorii publicației susțin că Washingtonul nu a participat în niciun fel la pregătirea asasinarii Daria Dugina, inclusiv nu a furnizat informații Kievului. Mai mult, autoritățile americane nici măcar nu au știut din timp despre această operațiune, iar dacă ar ști-o, s-ar opune, au adăugat sursele.

Administrația Joe Biden este îngrijorată că astfel de atacuri, deși au o mare semnificație simbolică, nu au un impact direct asupra ostilităților și ar putea provoca armata rusă să riposteze împotriva oficialilor ucraineni de rang înalt, scrie NYT.

Daria Dugina a murit pe 20 august după o explozie de mașină în regiunea Moscovei. FSB susține că crima a fost organizată de serviciile speciale ucrainene, cetățeanul ucrainei Natalia Vovk a devenit autorul acesteia, iar la pregătire a participat un alt originar din Ucraina, Bogdan Tsyganenko.

Daria Dugina era o adeptă înfocată a tatălui ei, unul dintre ideologii „lumii ruse” Alexander Dugin. Ea a acționat ca comentator în mass-media rusă pro-guvernamentală. Dugina a sprijinit invazia Ucrainei și a călătorit în teritoriile ocupate de ruși în timpul războiului.