Cazinoul de la Vatra Dornei va fi redeschis în 28 noiembrie.„Iasicon”, firma de construcții care se ocupă de lucrările de reabilitare și consolidare a monumentului. Restaurarea efectivă a început în 2019, cu o finanțare nerambursabilă de 4,9 milioane de euro, asigurată prin Programul Operațional Regional. In septembrie 2022, presa locala nota ca au aparut lucrări neprevăzute și scumpirea materialelor care au crescut cu un sfert valoarea proiectului de reabilitare .
Autoritatile județene au in vedere organizarea unei ședințe a deliberativului județean specială.
Cunoscut și sub numele Cazinoul Băilor sau Pavilionul Central al Băilor, clădirea a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcțiuni: sală de jocuri de noroc, sală de concerte și spectacole, precum și club muncitoresc.
Aprobarea pentru construirea unui cazinou la Vatra Dornei a fost acordată în urma intervenției primarului Vasile Deac (1875-1902) la împăratul Franz Joseph al Austriei.
Terenul pe care s-a construit clădirea se afla în proprietate comunală și era acoperit de păduri, care au fost defrișate. O parte din banii pentru construcția cazinoului au fost strânși prin chetă publică, la care a contribuit însuși împăratul Franz Joseph, iar o altă parte au fost împrumutați printr-o bancă vieneză.
Proiectul a fost realizat de către arhitectul vienez Peter Paul Brang, iar lucrările au început în anul 1896 și s-au încheiat în 1898. Clădirea cazinoului a fost inaugurată în mod oficial la 10 iulie 1899.
După anii 90, cazinoul a picat în uitare devenind o ruină.
,,In urma lucrărilor de consolidare și restaurare a clădirii monument care va purta denumirea Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor”, va fi readusă în lumină arhitectura deosebită a construcției care a cunoscut perioade înfloritoare, dar și încărcate de zbucium. De asemenea, prin acest proiect se dorește promovarea patrimoniului istoric și cultural al Stațiunii balneoclimaterice Vatra Dornei, prin evidențierea resurselor și tradițiilor locale. Semnarea contractului de finanțare pentru începerea lucrărilor de restaurare și consolidare ale clădirii monument „Cazinoul Băilor” a avut loc la data de 5 decembrie 2017, urmând ca data de 31 decembrie 2022 să reprezinte finalul perioadei de implementare a proiectului. Datorită importanței și unicității monumentului la nivel regional, clădirea fiind una emblematică pentru județul Suceava, în această perioadă se depun eforturi constante și susținute în vederea redării frumuseții de odinioară,, arata site-ul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. La finalul lucrărilor de reabilitare, se va numi Cazinoul Băilor și va avea destinație principală de muzeu, administrat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.