Turism

Cascada 7 izvoare – apa vie din Muntii Bucegi. Legende legate de izvoarele aflate la altitudinea de 1.300 de metri

In Muntii Bucegii, intre Lacurile Bolboci si Scropoasa se afla un loc retras si pitoresc numit 7 Izvoare, la altitudinea de 1.300 de metri.

Aici, apele pure tasnesc dintr-un lac subteran infinit, ce se spune nu a secat vreodata. Pentru a ajunge la Cascada 7 Izvoare trebuie sa plecati din Moroeni, judetul Dambovita, pe drumul judetean 714 si sa tineti drumul. Apoi, se face un urcus pe un teren accidentat, pe care trebuie sa fiti vigilenti. Locul va fi usor de recunoscut, in apropiere veti vedea si o cabana care foloseste ca loc de captare al apei si imbuteliere.

Potrivit specialistilor, izvorul curge neintrerupt de acum 2.000 de ani, a potolit setea unor generatii, a vindecat bolnavi si l-a racorit pe insusi zeul dacilor Zamolxe.

Potrivit 7izvoare.ro, inca din anul 1923 au existat primele teste ale apei din Bucegi, reluate in 1981 si 1989. Testele chimice au confirmat de fiecare data calitatea apei si puritatea, neasemuite in lume. Izvorata din adancul Muntilor Bucegi, zona cunoscuta ca nefiind poluata, 7 Izvoare este o apa minerala 100% pura. Oamenii de stiinta spun ca, apa de aici trece printr-un camp magnetic.

Biserica Izvoarelor de Leac

Biserica Izvoarelor de Leac este un loc frumos, spiritual undeva pe dealul numit “Valea Radului”, în apropierea localităţii Vâlcele Crâmpotani, comuna Merişani, judeţul Argeş. În acest loc se află cele Șapte Izvoare, trei troiţe şi biserica ortodoxă unde se țin Slujbele de Duminică.
La aproximativ jumătatea drumului naţional ce leagă între ele localităţile Piteşti şi Curtea de Argeş, la vreo şase kilometri de localitatea Vâlcele, în Mănicești se virează pe prima stradă la stânga, se trece de
calea ferată, și se ține drumul până urmează o bifurcație, unde se virează la dreapta, Se merge 1 km iar pe partea stanga se afla un indicator cu cele șapte izvoare,din acel punct mai ai de mers 10 minute cu mașina, arata sapteizvoare.ro.

Legendele celor șapte izvoare

 

O pustnică oarbă care trăia pe aceste meleaguri, atingându-se din întâmplare de apele unui izvor i-a revenit vederea.

 


Minunea s-a petrecut şi cu Elisabeta Bădescu care, la 9-10 ani, şi-a pierdut vederea. Cu rugăciune la Bunul Dumnezeu, spălânduse cu apă de la izvoare, şi-a recăpătat vederea.
Altă minune, încă vie în memoria bătrânilor locului, este istorisirea unui băiat mut care, arând cu tatăl său ogorul din apropierea pădurii, este trimis de tatăl său după apă. Copilul a ajuns la aceste izvoare, şi-a potolit setea şi, când s-a întors, tatăl a rămas uimit văzând că băiatul vorbeşte. Vindecarea unor boli de piele, paralizie, boli digestive şi cancer au făcut ca oamenii care au beneficiat de acestea să-i mulţumească Bunului Dumnezeu ridicând acest Sfant Altar de închinăciune.