ACTUALITATELOCAL

Casa cuprinsa de flacari in Climauti

Casa cuprinsa de flacari in Climauti/ La data de 25.09.2022, ora 18:55, lucrătorii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că în comuna Mușenița, sat. Climăuți arde o casă.

La data de 25.09.2022 în jurul orelor 18.45,l Goatcă Dumitrel Marcel  a constatat că a izbucnit un incendiu în podul locuinței sale din com. Mușenița, sat. Climăuți.

În incendiu nu au fost victime omenești ci doar pagube materiale, iar la fața locului se află pompierii care procedează la localizarea și stingerea incendiului.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postuilui de poliție Șerbăuți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 255 alin.1 din C.P., cauza urmând a fi soluţionată procedural.

Goatcă Dumitrel Marcel locuiește fără forme legale în Comuna Mușenița, sat Climăuți, județul Suceava, la un imobil pe care l-a cumpărat în cursul anului 2021, împreună cu soția.

La data de 25.09.2022, în jurul orelor 18:30, numitul Goatcă Dumitrel Marcel împreună cu membrii familiei sale s-au pornit spre orașul Siret. Ulterior, în jurul orelor 18:50, persoana vătămată a fost anunțată telefonic de către un vecin cu privire la faptul că la imobilul său a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat 1 echipaj de pompieri voluntari din comuna Mușenița, județul Suceava, cu o autospecială, 2 echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Siret cu 2 autospeciale și a autospecială SMURD.

În urma incendiului asupra casei familiei Goatcă, nu au rezultat victime ci doar pagube materiale, estimate de către pompieri la o valoare de aproximativ 50.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de aproximativ 70.000 lei, respectiv anexele gospodărețti din aceeași curte cât și imobilele din apropiere. Cauza cea mai probabilă fiind efectul termic al curentului electric.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 255 alin.1 din C.P., cauza urmând a fi soluţionată procedural de către lucrătorii de poliție dim cadrul postului de poliție Mușenița.