GENERAL

Carutas reținut după ce a amenințat un pădurar și i-a avariat mașina cu un lanț

Sâmbătă, 24 august 2024, la ora 10:30, pădurarul Vasilică B. a descoperit două atelaje hipo intrând în fondul forestier din Cantonul Silvic Petrișor, situat pe teritoriul comunei Horodnic de Sus.Pădurarul a încercat să discute cu conducătorii atelajelor, solicitându-le să părăsească zona forestieră. Conform declarațiilor oficiale, unul dintre căruțași, Zlotar Vasile-Viorel, în vârstă de 31 de ani, a reacționat agresiv, amenințându-l pe pădurar și lovind cu un lanț capota autoturismului marca Nissan Patrol în care se afla Vasilică B.. În urma acțiunilor sale, Zlotar a provocat pagube autoturismului, prejudiciul fiind estimat la 2.000 lei.

 

După incident, pădurarul a părăsit locul și a alertat poliția. La scurt timp, Zlotar a fost identificat de către polițiști în fondul forestier din Horodnic de Sus, unde se afla cu atelajul său hipo. În timpul verificărilor, polițiștii au descoperit asupra lui o drujbă, care a fost confiscată pentru investigații ulterioare.

Având în vedere afirmațiile pădurarului referitoare la comiterea infracțiunilor de ultraj și distrugere, procurorul de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a fost informat despre situație. Ca urmare, a fost constituit un dosar penal, iar cercetările inițiale au fost preluate de către organele de cercetare penală din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea.

După administrarea probatoriului, s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Zlotar Vasile-Viorel pentru infracțiunea de „distrugere”, iar prin ordonanța polițiștilor, suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și dus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Bistrița Năsăud. Dosarul penal vizează infracțiunile de „ultraj” și „distrugere,” urmând ca cercetările să continue în conformitate cu legislația în vigoare.