ANUNȚPUBLICITATE

Care este cea mai bună imprimantă pentru uz casnic?

Așadar, doriți să cumpărați o nouă imprimantă și vreți să știți care este cea mai bună imprimantă pentru uz casnic. Ați crede că alegerea unei imprimante ar fi o sarcină destul de ușoară, deoarece este „doar o imprimantă”. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă în cazul majorității tehnologiilor, nu este vorba doar de a o alegere aleatorie.

 

De la imprimante ieftine la imprimante wireless, imprimante foto și imprimante Epson all-in-one, există sute de modele din care puteți alege, fiecare dintre ele fiind potrivită pentru un tip diferit de utilizator. Puteți lua acasă o imprimantă bună și fiabilă ieftină sau puteți cheltui mult mai mult pentru o imprimantă laser multifuncțională. Deși cea din urmă ar putea fi un pic cam exagerată dacă sunteți în căutarea unei imprimante de uz zilnic.

 

Dar, indiferent dacă trebuie să imprimați bilete la concerte, buletine de retur sau proiecte școlare, veți găsi o imprimantă pentru dumneavoastră la un preț accesibil. Nu trebuie să spargeți banca.

 

Cu atât de multe imprimante din care puteți alege, alegerea poate fi copleșitoare – mai ales dacă luați în considerare toate specificațiile tehnice! Ca atare, am pregătit acest ghid simplu despre cum să alegeți cea mai bună imprimantă pentru acasă și vom elimina pe parcurs tot jargonul tehnic pentru a vă face experiența și mai bună.

 

Atât de multe aspecte ale vieții moderne au renunțat la hârtie în favoarea aplicațiilor, a codurilor QR și a documentelor digitale. Chiar mai aveți nevoie de o imprimantă? Să începem prin a vedea de ce există imprimantele de acasă în ziua de azi.

 

Completăm cereri de angajare, chestionare medicale și alte documente online. Ne accesăm biletele de avion prin intermediul unei aplicații de pe smartphone. Pentru a lua legătura cu un prieten, îi trimitem un mesaj rapid pe rețelele de socializare, nu o scrisoare tipărită prin poștă. În loc să arhivăm bucăți de hârtie într-un dulap, totul este stocat pe hard disk-uri și unități de stocare solid-state.

 

Toate acestea vă pot face să credeți că o imprimantă acasă nu este necesară. Cu toate acestea, chiar dacă ne îndreptăm spre un viitor fără hârtie, vor exista întotdeauna acele momente ciudate în prezent în care va trebui să imprimați ceva, chiar dacă este vorba doar de un document ocazional. Cu propria imprimantă de acasă, nu va trebui să vă chinuiți să găsiți undeva sau pe cineva care să tipărească pentru dvs. Deși o imprimantă de acasă nu mai este folosită atât de mult ca în trecut, este indispensabilă atunci când aveți cea mai mare nevoie de ea.

 

Ei bine, am stabilit că o imprimantă de acasă este un lucru bun de avut, chiar și în această eră fără hârtie. Deci, acum putem să ne întrebăm care este cea mai bună imprimantă pentru uz casnic. Ca orice piesă de tehnologie, ceea ce este considerat „cel mai bun” depinde în mare măsură de ceea ce veți folosi.

Care este cea mai bună imprimantă – cu jet de cerneală sau laser?

În primul rând, cât de mult veți imprima? Aceasta este principala întrebare pe care trebuie să v-o puneți. Dacă veți tipări documente în fiecare zi, spre deosebire de rarele documente din când în când, acest lucru va determina ce tip de imprimantă veți dori. În principiu, există două tipuri de imprimante de luat în considerare: cu jet de cerneală și cu laser.

 

Mergeți în orice casă care are o imprimantă și este foarte probabil ca aceasta să fie o imprimantă cu jet de cerneală. Imprimantele cu jet de cerneală color sunt cel mai popular tip de imprimantă, deoarece pot imprima orice la un standard ridicat, de la eseuri la fotografii. Acestea au evoluat foarte mult în ultimul deceniu, iar cele moderne se apropie de viteza de imprimare a unei imprimante laser. De asemenea, au existat progrese în ceea ce privește caracteristicile unei imprimante cu jet de cerneală, cum ar fi imprimarea fără fir.

 

Pe de altă parte, imprimantele laser folosesc toner în loc de cerneală și sunt utilizate în mare parte într-un mediu de birou aglomerat, deoarece excelează la imprimarea rapidă și ieftină în mono (alb-negru). Deși există imprimante laser color, majoritatea celor pe care le veți găsi sunt mono. Dacă tipăriți doar documente în alb-negru, ceea ce este cazul de cele mai multe ori, atunci mono este tot ce vă trebuie. Prețul imprimantelor laser a scăzut în ultimii ani, dar acestea nu sunt la fel de accesibile ca cele mai ieftine imprimante cu jet de cerneală.

 

Cu toate acestea, imprimantele laser pot fi mai ieftine pe termen lung, deoarece, din punct de vedere istoric, au avut un randament mai mare al paginilor și costuri de funcționare mai mici decât imprimantele cu jet de cerneală. Acestea fiind spuse, unele imprimante cu jet de cerneală mai noi pot produce până la 10.000 de pagini dintr-un singur cartuș monocrom și până la 7.000 de pagini dintr-un cartuș color, deci nici acestea nu sunt chiar ineficiente.

 

Așadar, ce contează mai mult pentru dumneavoastră: flexibilitatea unei imprimante cu jet de cerneală sau costurile de funcționare mai mici ale unei imprimante laser? Să zicem că sunteți un student care are nevoie de o imprimantă pentru a tipări temele, dar numai în alb-negru. Dacă acesta este cazul, atunci o imprimantă laser monocromă de buget ar fi cea mai inteligentă alegere.