ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Foto/Capu Câmpului. Crimă sau sinucidere?Acuzații grave. Apropiații familiei susțin că femeia ar fi fost omorâtă de soț

Lacrimi, durere și multe semne e întrebare.. O tânără mămică de 27 de ani a fost înmormântată zilele trecute în comuna Capu Câmpului. A lăsat în urmă doi copii minori și un soț. Primele informații ale bărbatului sustin că femeia s-ar fi spânzurat într-o anexă a gospodăriei. Apropiații familiei susțin însă ca aceasta ar fi fost omorâtă de soț și vor să se facă dreptate.

După ce femeia a fost băgată în mormânt, ies la iveală detalii cutremurătoare. A fost sau nu o anchetă criminalistică la fața locului? Cine este procurorul de caz care a instrumentat dosarul Marcelei Mateș. Cine sunt polițiștii criminaliști care ar fi trebuit să ajungă la locul faptei?  Ce scrie pe certificatul medico-legal? Sunt intrebări la care oamenii legii ar trebui să răspundă.

Mateș Marcela a avut parte de o viață grea, a fost băturtă soț de-a lungul anilor și era un fel de sclavă în gospodărie. Femeia nu a avut putrerea să se apare și a suferit în tăcere. Marcela  a rămas însărcinată cu Mateș Dumitru, în vârstă de 35 de ani,  pe când era elevă în clasa a XI a . La jumătatea lunii august  2023,aceasta a fost bătută de bărbat cu biciul de la cai și legată cu lanțurile în grajd. Mai mult, ar fi fost lovită și cu o secure în cap. A avut tot corpul plin de vânătăi și se plângea doar unor prietene foarte apropiate. Nici de soacra bună nu a avut parte. Și aceasta o critica mereu.

,, Tot corpul era  plin de vânătăi. Îmi spunea că o bate soțul. Că nu îi convine  nimic din ce face. Era bătută destul de des. A fost odată apărată de bătaiele bărbatului de către un vecin,, sustine o prietena a Marcelei.

Grajdul era plin de animale iar aceasta trebuia să facă curat zilnic. Bărbatului îi plăcea să fie comod, să se odihnească și să o ținea în  bețivăneli câte 2-3 zile.  Era pusă să spele copitele cailor cu apă și detergent destul de des pentru că acestea să fie mereu curate.

Apropiații familiei sustin că ar fi fost omorâtă în bătaie

În seara  zilei de 31 august 2023, Marcela a fost băgată în beci de catre bărbat  și bătută din nou cu biciul . Acolo și-ar fi dat ultima suflare. Apropiații familiei susțin că de multe ori femeia avea urme de vînătăi pe tot corpul însă se  ferea de frică să spună adevărul. Și acum când a fost inmormântată, avea urme de vânătăi pe corp. Aceștia mai susțin că biletul de adio lăsat de femeie nu are scrisul ei și contrazic mesajele care chipurile ar fi împins-o pe femeie să își ia viața.  Aceleasi surse susțin că după ce ar fi fost omorâtă în beci, Dumitru  Mateș ar fi scos cadavrul și l-ar fi dus în șură unde ar fi fost pus  de baloți . Era plină de sînge. Sunt detalii care procurorul de caz ar trebui să le ia în calcul. De altfel, procurorii de multe ori se bazează pe hârtii aduse de către polițiști la birou.

Așa ziul bilet de adio lăsat de Marcela Mateș

 

Femeia a fost dusă direct la morgă. Poliția criminalistică nu a venit la fața locului. Așa zisul echipaj era format din fratele, Vasile Mateș, polițist și un alt om al legii

Bărbatul,Mateș Dumitru susține că el a gasit-o pe nevastă spânzurată în șură.  Cadavrul ar fi fost dus direct la morgă  de către polițistul Vasile Mateș și colegil acestuia.

Dacă este așa asta înseamnă că  și omul legii ar trebui să răspundă în fața superiorilor și a procurorului de caz . Apropiații familiei mai arată că și minorii au asistat de cele mai multe ori la bătatile pe care tatăl le aplica mamei lor. Mai mult, nici micuții nu sunt în siguranță în casa tatălu

.

Stiridinbucovina.ro a contactat IPJ Suceava pentru o poziție oficială față de acest caz însă până la redactarea articolului nu a primit un răspuns. În momentul în care vom avea un răspuns îl vom publica.