SPORTULTIMA ORĂ

Canotorul sucevean Andrei Cornea, medaliat cu AUR la Europenele de la Szeged, la dublu vâsle, alături de Marian Enache

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle la Campionatele Europene de canotaj, duminică, la Szeged (Ungaria), prin Andrei-Sebastian Cornea, de loc din Broșteni, şi Marian Enache. Suceveanul Andrei Cornea se alătură astfel  Gianinei van Groningen şi Ionelei Cozmiuc, sportivele din județul nostru care au obținut și ele sâmbătă aurul european la aceeași probă, categorie ușoară.

Cei doi au fost cronometraţi cu timpul de 06 min 44 sec 55/100, fiind urmaţi la distanţă de Spania (06:51.07) şi Germania (06:51.49), transmite Agerpres.

În această probă România a mai obţinut medalii în 2019 (bronz) şi 2018 (argint), Marian Enache participând la ambele curse.

Bilanţul României la Szeged a ajuns la şapte medalii, trei de aur, două de argint şi două de bronz.

Sâmbătă, România a obţinut trei medalii, una de aur, una de argint şi una de bronz. Aurul tricolorelor a fost obţinut la dublu vâsle, categorie uşoară (Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc), argintul a fost câştigat la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), iar bronzul la 8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).

Duminică, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit aurul la dublu rame feminin, Andrei-Sebastian Cornea şi Marian Enache s-au impus la dublu vâsle masculin, Florin Arteni şi Florin Lehaci au luat argint la dublu rame masculin, iar Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au obţinut bronzul la dublu vâsle feminin.

România a calificat 12 echipaje în finalele pentru medalii din cele 13 pe care le-a deplasare a Szeged. Duminică, tricolorii vor mai lua startul în două finale A, la schiff simplu feminin şi 8+1 feminin.

La ediţia 2023 a Campionatelor Europene, desfăşurată la Bled (Slovenia), România a câştigat şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de argint.

foto: Facebook/Federația Română de Canotaj