ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Când pot fi trimiși militari români în Ucraina – Misiunile trupelor pentru tot anul 2022, aprobate de Iohannis. Document

Președintele Klaus Iohannis a aprobat trimiterea de militari în misiuni internaționale, până la finalul anului 2022. Măsura apare într-un document obținut în exclusivitate de Realitatea PLUS și ar putea permite trimiterea de trupe în Ucraina, însă oficialii nu dau de înțeles că România va face asta.

Potrivit documentului prezentat de Realitatea PLUS, militarii români pot fi trimiși în misiuni externe.

Parlamentul urmează să ia act de scrisoarea trimisă de președintele Klaus Iohannis, în care acesta  informează că a aprobat continuarea misiunilor și operațiilor forțelor Armatei Române în afara teritoriului țării noastre, sub conducerea NATO, UE, OSCE, ONU și în cadrul coaliției anti-ISIS/Daesh și în cazul Task Force Takuba.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai trimis către Parlament și informările privind aprobarea intrării, staţionării şi operării Batalionului STRYKER al SUA în România, în scopul îndeplinirii misiunilor subsumate posturii de descurajare şi apărare a NATO, precum și cea a dislocării unor forţe armate străine în România, precum şi intrarea, staţionarea şi operarea detaşamentului F-35 al SUA în România, ca urmare a solicitărilor NATO.