INTERNAȚIONAL

Canada va trimite mai multe vehicule blindate în Ucraina pe fondul invaziei rusești

Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a confirmat că țara sa va furniza mai multe vehicule blindate Ucrainei, în urma invaziei Rusiei.

Într-un tweet de marți, Anand a declarat că guvernul a semnat un contract cu compania Roshel pentru a furniza vehiculele blindate „cât mai repede posibil”.

„Astăzi, anunțăm că Canada a finalizat un contract pentru opt vehicule blindate fabricate de Roshel și le vom furniza prietenilor noștri ucraineni cât mai repede posibil”, a declarat Anand pe Twitter.

Ministrul canadian al apărării a trimis tweet-ul după ce a participat la o întâlnire cu miniștrii apărării și cu oficiali militari de rang înalt la Baza Aeriană Ramstein din Germania pentru a discuta despre coordonarea transferurilor de arme către liniile de front din Ucraina.

La 11 aprilie, The National Post a relatat că premierul canadian Justin Trudeau a autorizat trimiterea de arme în valoare de 500 de milioane de dolari, inclusiv transportoare blindate de trupe, pentru a ajuta forțele ucrainene în timpul atacului neprovocat al Rusiei.

„Se înțelege că Ottawa se află în etapele finale de desemnare a unui furnizor de transportoare blindate de trupe care să fie trimise în Ucraina, iar compania Roshel, cu sediul în Mississauga, Ontario, ar trebui să câștige contractul inițial cu vehiculul său blindat Senator APC”, se arată în raport.

Senator APC este un model emblematic al companiei Roshel, capabil să deservească eficient o mare varietate de scenarii. Roshel a proiectat acest vehicul blindat multifuncțional de înaltă performanță pentru transportul de personal special pentru aplicațiile de aplicare a legii și de patrulare la frontieră.

sursa articol: defence-blog.com