administratieBREAKING NEWS

Campus integrat de 130 milioane de lei pentru invatamantul dual. Bacaul este la concurenta cu Iasul si Suceava

În municipiul Bacău s-ar putea construi un campus pentru învățământ dual, situat în zona actualului liceu Henri Coandă. Investiția ar urma să fie de 130 de milioane de lei, fonduri PNRR, și mai are nevoie de sprijin guvernamental, alocarea fondurilor fiind la concurență cu proiecte similare din Iași și Suceava.

„Am aprobat în şedința de astăzi a Consiliului Județean depunerea de către Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual și Dezvoltare Durabilă Bacău, în care Consiliul Județean este parte, a proiectului privind finanțarea unui campus integrat pentru învățământ dual în municipiul Bacău. Aplicația noastră vizează atragerea unei finanțări semnificative prin Componenta 15 – Educație din PNRR”, a anunțat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

„Tehnic și teoretic, proiectul depus de Consorțiu ar trebui să obțină punctajul cel mai mare. Contextul industrial și antreprenorial demonstrează că, în competiția cu județele Iași și Suceava, Bacăul trebuie să fie una din cele două locații din Moldova, în care vor fi dezvoltate astfel de campusuri.

După demersurile făcute la Ministerul Educației, alături primarul Lucian Stanciu-Viziteu, am obținut avizul de constituire al Consorţiului de educație pentru dezvoltare durabilă, pe care l-am conceput ca o platformă de dialog și colaborare între principalii actori implicați în educație, economie și administrația locală.

Sper ca și colegii de coaliție liberali să sprijine acest proiect la ministerul de resort, portofoliu pe care îl conduc, ținând cont de importanța strategică a acestei aplicații, care o diferențiază net de încercările depuse de ceilalți aplicanți!

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău

Tot ieri, Consiliul Local Bacău a aprobat participarea la proiect.

Campusul dual, pentru care s-au asociat Consiliul Județean, Consiliul Local Bacău, Aerostar, Universitatea Bacău și Sudometal, va asigura pregătirea profesională a elevilor și studenților. Dacă va primi finanțare, va trebui construit până la finalul anului 2025.