BREAKING NEWSEDUCAȚIEULTIMA ORĂ

Câmpulung Moldovenesc va avea o creşă modernă de peste 3,4 milioane de euro, realizată prin PNRR

O creşă la standarde europene va fi construită în municipiul Câmpulung Moldovenesc prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), investiţia având o valoare de peste 3,4 milioane de euro, a anunţat primarul Mihăiţă Negură.

El a precizat că fost semnat contractul de finanţare între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Compania Naţională de Investiţii şi Primăria Câmpulung Moldovenesc, valoarea totală a finanţării nerambursabile fiind de 16.640.272 de lei.

Creşa va avea 70 de locuri, şapte dormitoare, patru camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru şi grupuri sanitare, un spaţiu pentru luat masa, grup sanitar persoane cu dizabilităţi, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zonă administrativă şi spaţiu tehnico-gospodăresc.

Spaţiile de joacă în aer liber vor fi de cel puţin zece metri pătraţi pentru fiecare copil, aşa cum prevede reglementarea legală în vigoare.

”Cel mai mare avantaj este faptul că vorbim de o clădire eficientă din punct de vedere energetic, eficienţă asigurată din surse sustenabile, cu un impact redus asupra mediului. Pe acoperiş se vor amenaja spaţii verzi, terase înverzite, panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară şi a avea un aport de energie verde în funcţionarea creşei. Geamurile, uşile, pereţii şi podeaua vor fi bine izolate, construite cu cele mai noi tehnologii şi încălzirea, respectiv răcirea clădirii se va face prin pompe de căldură. Sunt asigurate spaţii destinate parcării pe termen scurt a automobilelor aparţinătorilor’, a spus primarul Negură.