GENERAL

Campulung Moldovenesc.  Material lemnos identificat ca fiind transportat ilegal a fost confiscat fizic, iar administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 12000 lei

Material lemnos identificat ca fiind transportat ilegal a fost confiscat fizic, iar administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 12000 lei. Lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au acționat pe 2 noiembrie,  în baza planului de acțiune privind prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, ocazie cu care în baza unor informații de interes operativ au oprit pe DJ 175 Fundu Moldovei, două ansamble auto care transportau material lemnos conduse de MÂNDRILĂ CONSTANTIN de 37 ani cu domiciliul în C-lung Moldovenesc și NISIOI RADU IONUȚ de 35 ani cu domiciliul în C-lung Moldovenesc.

Cu ocazia verificărilor a reieșit că unul dinte ansamble avea introdus numărul de înmatriculare greșit în aplicația S.U.M.A.L 2.0, iar o parte din materialul lemnos încărcat pe cele două autoutilitare nu corespundea din punct de vedere a caracteristicilor, respectiv depășeau diametru de 24 cm la capătul subțire, lemnul fiind cubat tehnic.

În continuarea activităților cele două ansamble au fost conduse la Atelierul de Producție Sadova, fiind solicitat sprijin de specialitate lucrătorilor din cadrul O.S Pojorâta.

La sediul Atelierul de Producție Sadova s-a procedat la inventarierea cantității de material lemnos încărcată pentru autoutilitara marca MAN, ce tracta semiremorca, a reieșit că aceasta transporta o cantitate de 4,88 mc lemn rotund rășinoase, care nu corespundea din punct de vedere al diametrului la capătul subție, pentru care emitentul avizului era obligat să îl inventarieze piesă cu piesă.

Ulterior s-a procedat la inventarierea cantității de material lemnos încărcată pe ansamblu de vehicule format din autoutilitara marca MERCEDES BENZ și a reieșit că aceasta transporta o cantitate de 6,85 mc lemn rotund rășinoase, care nu corespundea din punct de vedere al diametrului la capătul subție, pentru care emitentul avizului era obligat să îl inventarieze piesă cu piesă.

Materialul lemnos identificat ca fiind transportat ilegal a fost confiscat fizic, iar administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 12000 lei.