CRYPTO

Camionagii anti-vaccin au strâns 700.000 de dolari în Bitcoin – și au sprijinul lui Elon Musk

După ce autoritățile canadiene au colaborat cu GoFundMe pentru a bloca donații în valoare de 10 milioane de dolari, camionagiii anti-vaccin au apelat la Bitcoin.

„Freedom Convoy” al camionagiilor canadieni din Ottawa a strâns aproape 16 Bitcoin (aproximativ 700.000 de dolari) de la 4.877 de donatori, după ce donațiile GoFundMe au fost blocate.

Grupul a obținut chiar și sprijinul lui Elon Musk prin Twitter, care crede că cripto „nu poate fi oprit”. La sfârșitul lunii ianuarie, Musk a mai scris pe Twitter: „Camionagiii canadieni sunt cei mai tari”.

Convoiul de camionagii din Ottawa care face titluri internaționale a fost format în opoziție față de mandatele de vaccinare la nivel național pentru camionagii care reintră în Canada din Statele Unite. De atunci, a evoluat pentru a se opune tuturor restricțiilor de sănătate COVID-19, generând proteste similare în toată Canada.

Poliția din Ottawa încearcă să țină în frâu convoiul din cauza preocupărilor legate de blocarea străzilor orașului de către camioanele lor și de interferența cu afacerile locale.

Forțele de ordine au colaborat, de asemenea, cu platforma de crowdsourcing GoFundMe pentru a bloca donațiile de 10 milioane de dolari direcționate inițial către organizatorii convoiului.

Această acțiune a atins o coardă sensibilă în rândul unor Bitcoineri canadieni care se opun atât cenzurii financiare, cât și restricțiilor COVID.

Camionagii canadieni se îndreaptă spre Bitcoin
Ca răspuns la blocarea GoFundMe, BTC Sessions, un YouTuber cripto din Calgary, a început o strângere de fonduri pentru protest folosind platforma de crowdfunding nativă Bitcoin „Tallycoin”.

Deoarece Bitcoin este o rețea de plăți peer-to-peer, este mai greu pentru guverne să împiedice utilizatorii să trimită bani către anumite cauze.

„Vă mulțumim TRUCKERS”, a spus un donator anonim de 87,99 dolari în Bitcoin. „M-ați făcut să fiu din nou mândru că sunt canadian”.

Pe lista donatorilor se află și directorul executiv al schimbului Kraken, Jesse Powell, care a trimis un întreg Bitcoin pentru această cauză. „Repară banii, repară lumea”, a spus el. „Mandatele sunt imorale. Puneți capăt nebuniei. Honk Honk Honk!”

În prezent, fondurile sunt direcționate către un portofel multisig controlat de BTC Sessions, Bitcoiner Greg Foss, autorul Jeff Booth și directorul executiv al Bull Bitcoin, Francis Pouliot. Un portofel criptografic multisig, sau „cu mai multe semnături”, este un portofel care are nevoie de autorizația mai multor părți înainte ca fondurile din portofel să poată fi folosite.

Cel de-al cincilea semnatar – cunoscut sub numele de „Nobody Caribou” pe Twitter – acționează ca o legătură între Bitcoineri și organizatorii de proteste de pe teren din Ottawa.

Într-un comunicat de presă de miercuri, el a menționat că ar putea folosi fondurile pentru a aproviziona camionagiii cu motorină și apă și, eventual, pentru a le folosi ca fond de apărare juridică.

sursa articol: decrypt.co