ACTUALITATENAȚIONAL

Camere video inteligente, la Bistrița. Vor depista comportamente suspecte și consumul de droguri

Scanati din mers. Municipiul Bistrița va fi supravegheat video de camere inteligente, capabile să identifice comportamente suspecte și să anunțe autoritățile în timp real. Anunțul a fost făcut de către primarul Ioan Turc în cadrul unei confeințe de presă.

Aproximativ 80 de camere de supraveghere există, la ora actuală, în municipiu, însă nu toate sunt funcționale și calitatea transmisiei lasă mult de dorit. Dar acest lucru se va schimba, în curând. Noile camere vor monitoriza traficul rutier și vor fi amplasate inclusiv în preajma școlilor., arata observatorbn.ro.

Venim cu un proiect de amplasare a camerelor inteligente. Vom avea camere care vor înregistra numărul de la plăcuțele de înmatriculare a mașinilor care tranzitează orașul. Acestea vor recunoaște inclusiv un comportament neadecvat. Dacă un grup de oameni au un anumit tip de comportament, care nu e adecvat, senzorii de la cameră îl percep și anunță autoritățile.
Vom avea astfel de camere inclusiv în școli. Și acestea vor ajuta inclusiv la combaterea consumului de droguri, depistând acest tip de comportament!” a declarat primarul Ioan Turc,potrivit observatorbn.ro.