Turism

Calul Bălan dn Neptun, localul preferat al lui Ceaușescu, redeschis după ce a fost cumpărat de o firmă din Brașov

Restaurantul preferat al cuplului prezidențial Ceaușescu, din Neptun, Calul Bălan, s-a redeschis, fiind salvat de la ”moarte”! Societatea Sergiana Prodimpex SRL din Brașov a cumpărat anul trecut celebrul local, valoarea investiției, incluzând și costurile preluării, fiind de peste 2,5 milioane de euro.

Nu există localnic sau turist care să nu fi auzit de Restaurantul Calul Bălan din Neptun. Localul se află în sudul litoralului, într-o zonă deosebită, înconjurat de verdeață, la doar câțiva pași de mare, între stațiunile Neptun și Jupiter. Ani la rând, locația a fost închisă, însă locuitorii au fost optimiști și au sperat că într-o zi localul va fi redeschis și readus la viață. Și, iată că, acest lucru s-a întâmplat,potrivit replicaonline.ro

Producătorul de preparate din carne Sergiana din Brașov a cumpărat restaurantul Calul Bălan din Neptun.

Valoarea investiției, incluzând și costurile preluării, se situează la 2,5 milioane de euro. Inagurarea restaurantului a avut loc pe 10 iunie a.c..Societatea Sergiana Prodimpex SRL a fost înființată în anul 1994 și are sediul în comuna Poiana Mărului din județul Brașov.

Restaurantul Calul Bălan, preferatul soților Ceaușescu

În fiecare vacanță de vară pe care o petreceau pe litoral, soții Ceaușescu nu ratau ocazia să viziteze restaurantul Calul Bălan. Fostul lider comunist organiza petreceri cu muzică ușoară și populară și își invita prietenii de peste hotare. Vestea că restaurantul Calul Bălan s-a redeschide a fost primită cu brațele deschide atât de locuitori, cât și de turiștii care petreceau în trecut în această locație unică de pe litoralul românesc, arata replicaonline.ro.