BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Călătoriile gratuite pentru ucraineni, anulate în Bratislava

De la 1 ianuarie 2023, ucrainenii cu azil temporar vor pierde dreptul de a călători gratuit cu transportul public în Bratislava.

După cum a raportat serviciul de presă al Sistemului Unificat de Transport al Regiunii Bratislava, transportul public pentru ucraineni va fi gratuit doar în ziua primirii documentelor „SLOVAK HELP” sau „Adăpost temporar” și în următoarele patru zile, care sunt standard în toată Slovacia pentru transportul feroviar și suburban.

Documentul de călătorie pentru transport gratuit se eliberează și este valabil doar concomitent cu documentele speciale și numai în perioada de valabilitate a acestora.

Din iulie și până la 31 decembrie 2022, ucrainenii cu azil temporar pot călători gratuit cu transportul public în Bratislava, furnizând confirmarea statutului lor sau un document specific.

Călătoria gratuită va continua să fie disponibilă pentru studenții sub 18 ani, care merg la școli primare și gimnaziale, precum și  în timpul orelor de studii. Pentru aceasta este necesar să se prezinte o confirmare de adăpost temporar și un document privind frecventarea școlii.

Navetiștii vor avea dreptul de a călători gratuit timp de 60 de zile după primirea statutului de azil temporar. Pentru aceasta, vor trebui să aibă cu ei un document privind azilul temporar și o confirmare din partea angajatorului despre contractul de muncă.