ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Cajvanar reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 17.03.2022, în jurul orei 19:30, polițiștii Poliției Orașului Cajvana au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că pe raza orașului Cajvana, pe DC 43 Cajvana a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul unui utilaj agricol implicat în eveniment emană halenă alcoolică.

La fața locului au fost identificați conducătorii auto implicați în eveniment respectiv, conducătorul de 35 de ani al unui autoturism și șoferul de 61 de ani al unui tractor agricol.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că șoferul, Tomăscu Ion, de 61 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, întrucât șoferul de 61 de ani emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a i se recolta probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin. 1 din Codul penal și ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 18.03.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 61 de ani, totodată fiind dispusă și măsura reținerii pe o durată de 24 de ore.

În cauză urmează a fi continuate cercetările în vederea probării întregii activități infracționale și soluționarea cauzei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.