ACTUALITATELOCAL

Cajvanar beat pe moped. Politistii au intocmit dosar penal

Astazi în jurul orei 02:20,lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Milișăuți și Poliției Orașului Cajvana în timp ce acționau pe raza orașului Cajvana, județul Suceava conform planului de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră au oprit pentru control vehiculul (moped) marca MALAGUTI, care se deplasa D.J. 178 D pe raza or. Cajvana, având direcția de deplasare dinspre centrul orașului spre satul Soloneț.

A fost identificat conducătorul vehiculului în persoana numitului Draghici Vasile de 37 ani, domiciliat în orașul Cajvana, județul Suceava.

Întrucât susnumitul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a i se recolta probe biologice.

Numitul Draghici Vasile a declarat organelor de poliție că a deținut anterior permis de conducere categoria B eliberat de autoritățile din Italia, însă de aproximativ 7 ani, documentul a fost reținut, de către aceste autorități din cauza conducerii unui vehicul sub influența alcoolului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că numitul Draghici Vasile nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmită o adresă către Primăria orașului Cajvana pentru a ni se comunica dacă vehiculul (moped) marca MALAGUTI, figurează ca fiind înregistrat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin. 1 din Codul penal și ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal.