ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Bulgaria, una din destinatiile refugiatilor din Ucraina. Prin Vama Siret, trec autobuze care transporta ucraineni in Burgas

Bulgaria este una din destinatiile preferate ale refugiatilor din Ucraina. In ultimele zile, foarte multi refugiati din Ucraina au ca tinta orasul Burgas.   Chiar si autobuze pline cu refugiati care trec prin Vama Siret au ca destinatie Bulgaria.

Una din explicatii ar fi si acela ca incepe sezonul estival iar tinerii ucraineni spera intr-un loc de munca. Romania este in continuare o tara de tranzit pentru ucrainenii,

,, Am fost la bunici in Romania. Ma intorc in Cernauti pentru ca e liniste. La noi purs si simplu, este mai linistit. Nu e razboi. Am 16 ani si sunt inca elev. Mama mea nu a parasit orasul dupa ce a inceput razboiul si nici eu. De cateva zile am mers la neamuri,, spune Serafim.

,, Suntem inconjurati de manastiri. E un loc mai ocrotit de Dumnezeu. Nici eu nu am plecat din Cernauti. Vin in Siret sa imi cumpar leacuri pentru sanatate. La noi nu exista medicamente cum ar fi insulina de care eu am nevoie . Eu am o tumoare la cap si am nevoie de tratament. Ajutoarele are vin din alte tari merg in centrele infiintare si unde ajung nu stiu. Se aud diferite intamplari…. Am inteles ca ar ajunge si pe front… La noi, din Cernauti pleaca multi isn Bulgaria. Pana pe 26 mai, am inteles ca primeste foarte multi pentru ca incepe sezonul turistic de vara si probabil au nevoie de forta de munca. la ora 6.00 seara pleaca autobuzul spre Bulgaria. Speram sa nu ajunga razboiu,, vine in completare o romanca din Cernauti.

 

Student cu job online

Un student la Universitatea din Cernauti spune ca pleaca in Suceava pentru cateva zile. Are si un job online in IT si spune ca munca ini permite sa lucreze de oriunde.

Un cuplu cu un copil intra in Romania pe jos si sustin ca merg la Botosani. ,, Ne astepata cineva cu masina,, spune femeia in limba romana.

Biserica Baptista din Calafindesti a impartit ieri, inghetate refugiatilor dar si tuturor celor care sunt angrenati in sprijinul refugiatilor ucraineni in Vama Siret.