BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Bulgaria a reținut cinci persoane în legătură cu atacul terorist din Istanbul. Trei cetățeni sunt moldoveni

Bulgaria a reținut cinci persoane în legătură cu atacul terorist de la Istanbul, fiind suspectate că făceau trafic de persoane și ar fi putut să-i ajute pe cei implicați în atac,potrivit Reuters, citând declarația procurorului general bulgar Ivan Geshev.

„Cinci persoane au fost inculpate. Vorbim despre două seturi de acuzații – sprijinirea unui atac terorist pe teritoriul unei alte țări, și anume atacul de la Istanbul, și trafic de persoane”, a spus el.

În urma arestării, instanța a dispus arestarea celor patru bărbați reținuți, dar în special sub acuzația de trafic de persoane, întrucât a decis că nu există suficiente dovezi că aceștia i-au ajutat pe organizatorii atacului terorist din Istanbul. În cazul femeii reținute, procurorii nu au cerut arestarea ca măsură preventivă din cauza stării de sănătate a acesteia.

Geshev a mai spus că Turcia a cerut deja extrădarea persoanelor în cauză.

Reamintim că atentatul cu bombă din 13 noiembrie de pe populara stradă pietonală Istiklal din Istanbul a ucis șase persoane, inclusiv doi copii, și a rănit alte aproximativ opt duzini de persoane. Ankara a calificat explozia drept un atac terorist și a dat vina pe Partidul Muncitorilor din Kurdistan, aflat în afara legii, și pe grupurile kurde siriene afiliate. Grupurile kurde au negat implicarea.