BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Bruxelles răspunde la amenințarea nucleară a lui Putin: Al 8-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei și livrări de arme către Ucraina

Bruxelles pregătește noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru războiul din Ucraina. Decizia politică a țărilor membre din UE include și creșterea livrărilor de arme pentu Ucraina după mobilizarea anunțată de Vladimir Putin.

UE pregătește al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și va spori ajutorul militar pentru Ucraina, a anunțat Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au convenit la New York să continue cu o nouă tranșă de sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat șeful UE pentru Politică Externă. Decizia politică a fost luată în cadrul unei reuniuni extraordinare informale a miniștrilor de externe din statele membre ale UE, convocată de Josep Borrell, la New York, la solicitarea mai multor state membre, inclusiv a României, a Ucrainei, în marja săptămânii la nivel înalt a celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Reuniunea a fost convocată în condițiile escaladării conflictului din Ucraina, după anunțul de mobilizare al lui Putin, făcut pe 21 septembrie, la șapte luni de când a început invazia în Ucraina.

„Este clar că Putin încearcă să distrugă Ucraina. Încearcă să distrugă întreaga țară prin diferite mijloace, deoarece eșuează din punct de vedere militar. Anunță o mobilizare parțială în Rusia pentru a sprijini organizarea de <<referendumuri>> ilegale în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia și amenință din nou și din nou – și de data aceasta, foarte clar, într-un mod destul de transparent – cu utilizarea armelor de distrugere în masă, în special a armelor nucleare. Se pare că Putin vorbește cuprins de panică și disperare”, a mai spus Borrell.