administratieBREAKING NEWS

Bolnavii de cancer vor fi tratați într-o secție nouă

Numarul pacientilor diagnosticati cu diferite forme de cancer a crescut in ultimii ani, motv pentru ca re conducerea Spitalului de Urgenta Suceava a inaintat o adresa catre Consiliul judetean pentru a se gasi noi linii de finantare. Extinderea activitatii oncologice va fi posibila in curand, in perimetrul Spitalului Vechi si este realizata in proportie de 25%. Vor fi cabinete noi, saloane cu zeci de paturi si o zona pentru apartinatori.

Investitie majora in sistemul medical din judetul Suceava. Consiliul Judetean a alocat zece milioane de euro pentru construirea unei noi sectii pentru pacientii cu cancer. Lucrarile vor fi finalizate in noiembrie 2024 si, astfel, toti bolnavii vor putea sa aiba parte de cele mai bune conditii.

Gheorghe Flutur, președinte Consiliul Județean Suceava

Dupa cum vedeti in spate este santier in lucru, cam un sfert din lucrare este facuta. O constructie, o investitie din banii Consiliului Judetean Suceava de aproape 10 milioane de euro pe patru etaje, au 83 de paturi si face legatura cu acest pavilion vechi pentru Oncologie. Era mult asteptat acest spital, aceasta sectie pentru ca avem in apropiere si radioterapia care trateaza bolnavii de cancer. Avem si medicina nucleara care ii diagnosticheaza, specialilitati in chirurgie in domeniul oncologic si aveam nevoie de acest spital in care s-a avut in vedere sa avem paturi pentru pacienti, apartinatori, ambulatoriu, sali de tratament si zone pentru acest specific al bolii inclusiv paliative.

In noua sectie vor lucra medici tineri si profesionisti, dornici de a-i trata pe cei bolnavi.

Dr. Alexandru Calancea, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”

Din fericire pentru noi lucrurile merg foarte bine in aceasta constructie. Se vor finaliza in noiembrie 2024 si speram ca lucrurile sa merga si mai repede. De ce? Pentru ca este o nevoie acuta a tuturor celor din judetul Suceava.

Investitia este necesara pe fondul cresterii numarului de pacienti cu afectiuni oncologice din judet.