BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Boiko Borisov a fost eliberat din arest. Fostul premier al Bulgariei: „Ne-am întors în comunism!”

Fostul premier al Bulgariei, Boiko Borisov, a fost eliberat de Poliție, la 24 de ore după ce a fost arestat. Pe 17 martie, fostul premier din statul vecin și alte două figuri din fostul guvern au fost reținute.

Proaspăt eliberat, Borisov a apărut în fața presei și a protestat față de măsura de arest. El a descris detenția drept „brutală, ne-au adus înapoi în comunism”.

„Au intrat în casa mea în timp ce luam cina. Nu au găsit nimic şi când am crezut că pleacă, mi-au spus, stânjeniţi: ‘Trebuie să vă arestăm’ ”, a declarat politicianul în vârstă de 62 de ani.

Fostul prim-ministru bulgar Boiko Borisov a fost reţinut sub suspiciunea de extorcare.

Boiko Borisov, în atenția Laurei Codruța Kovesi

Borisov, liderul partidului de centru-dreapta GERB, a fost reținut joi seară într-o operațiune a poliției bulgare ce are legătură cu anchetele derulate de Parchetul European (EPPO), instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, spune Ministerul bulgar al afacerilor interne.

De altfel, procurorul-șef al EPPO efectuase o vizită în Bulgaria chiar cu o zi înainte ca Boyko Borisov să fie reținut. Laura Codruța Kovesi a susținut și o conferință de presă comună cu actualul premier de la Sofia, Kiril Petkov.

În aceeași anchetă au mai fost reținuți fostul ministru de finanțe Vladislav Goranov, fosta președintă a comisiei parlamentare de buget Menda Stoyanova, dar și Sevdalina Arnaudova, consilieră a fostului prim-ministru bulgar.

Borisov a fost premier cu trei mandate, până anul trecut.

sursa:b1tv.ro