GENERAL

Blue Air va preda statului 75% din acțiunile sale: „Solicităm executarea garanției de peste 13 luni de zile”

Blue Air a anunţat că acţionarii companiei au fost contactaţi de către reprezentanţii Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului pentru predarea a 75% din acţiunile companiei statului român.

„Având în vedere că solicităm executarea garanției de peste 13 luni de zile, imediat ce am primit notificarea din partea Ministerului Finanțelor, acționarii Blue Air Aviation S.A. au notificat Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) pentru a se prezenta în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a Societății, în vederea îndeplinirii obligației de garantare de către acționarii actuali și predării dreptului de proprietate asupra a 75% din acțiunile Societății Statului Român, prin A.A.A.S..

În cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie 2022, acționarii societății au fost contactați telefonic de reprezentanții A.A.A.S. prin care s-a solicitat o întâlnire în vederea stabilirii detaliilor tehnice în care această predare să aibă loc. Imediat ce va fi finalizat acest proces juridic, Societatea va comunica public noua structură a actionariatului. Evident, ulterior acționarul majoritar al Societății va decide modalitatea de comunicare publică a situației Blue Air”, a transmis compania printr-un comunicat.