CRYPTOECONOMIC

Bitcoin traversează $ 61K în timp ce comercianții rămân prudenți înainte de IPC din SUA, în continuare deblocare a Yen Carry Trade

Bitcoin (BTC) a crescut peste $ 61,000 în primele ore de tranzacționare din Asia miercuri pentru a conduce câștigurile în rândul token-urilor majore, inversând pierderile de la o scădere abruptă a prețurilor la începutul acestei luni.
Bitcoin a adăugat peste 3%, arată datele CoinGecko, cu majore ether (ETH), Solana’s SOL, Cardano’s ADA, xrp (XRP) și BNB Chain’s BNB crescând până la 2,8%. Principalele memecoins dogecoin (DOGE) și shiba inu (SHIB) au crescut cu doar 1%, sugerând că sentimentul nu a fost în favoarea pariurilor mai riscante.
Câștigurile în bitcoin au depășit creșterea de 2,45% în indicele mai larg CoinDesk 20 (CD20), un indice lichid care urmărește cele mai mari jetoane în funcție de capitalizarea de piață, minus monedele stabile.
În ciuda câștigurilor modeste, unele fonduri de tranzacționare rămân prudente pe fondul unei săptămâni încărcate de date, avertizând cu privire la posibile cutremure pe termen scurt care ar putea împiedica raliul în curs.
„Investitorii rămân precauți înainte de IPC din SUA din această săptămână”, a declarat firma de tranzacționare cripto QCP Capital într-o emisiune Telegram. „Ei vor urmări îndeaproape cifrele privind inflația pentru a afla dacă Fed va reduce ratele cu 50 sau 25 de puncte de bază în septembrie. Șansele sunt acum împărțite în mod egal”.
Recuperarea de miercuri a ajutat la obținerea de câștiguri de către traderii care au suferit pierderi după o scădere de 20% la nivelul întregii piețe la începutul lunii august, pe măsură ce popularul yen carry trade s-a destrămat. Iar unii strategi avertizează cu privire la pierderi suplimentare legate de carry trade, afirmând că impactul acestuia nu s-a încheiat în totalitate.

sursa: www.coindesk.com