CRYPTO

Bitcoin recuperează nivelul de 46.000 de dolari, dar mai mulți factori ar putea împiedica un breakout mai puternic

 

Traderii spun că BTC urmează traiectoria așteptată, dar mai mulți factori macroeconomici și tensiunile geopolitice rămân o amenințare pentru ca Bitcoin să atingă un nou maxim istoric.

După ce a coborât sub 45.000 de dolari pe 31 martie, Bitcoin (BTC) a surprins investitorii cu o revenire mai rapidă decât se așteptau până la nivelul de 46.500 de dolari.

Datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView arată că urșii au reușit să coboare BTC la un minim al nopții de 44.210 dolari, înainte ca taurii să apară în forță pentru a ridica prețul la peste 46.500 dolari până la prânz.

Iată ce spun mai mulți analiști despre perspectivele pe termen scurt ale Bitcoin pe viitor și ce evoluții ar putea prezenta vânturi din față pentru criptomoneda de top, pe măsură ce începe o nouă lună.

Mediul macro continuă să aibă un impact asupra prețului BTC
Evenimentele de pe piața financiară globală continuă să aibă un impact mare asupra piețelor de criptomonede și este probabil să continue să facă acest lucru în viitorul apropiat.

Potrivit directorului general al Macro Hive, Bilal Hafeez, „în prezent, macro-ul domină Bitcoin”, după cum reiese din „ultimele zile de slăbiciune a acțiunilor”, care „a dus și la scăderi ale Bitcoin”.

Hafeez a indicat, de asemenea, ratele mai mari ale dobânzilor în Statele Unite, o Fed mai dură și o slăbiciune pe piețele chinezești ca motive pentru volatilitatea actuală a piețelor de acțiuni.

În timp ce aceste evenimente macro continuă să cântărească asupra piețelor financiare, Macro Hive a remarcat că există semne de speranță în indicatorii specifici Bitcoin.

Traderii așteaptă să depășească pragul de 48.000 de dolari
Retragerea prețului BTC din ultimele 24 de ore a fost oarecum așteptată, potrivit lui David Lifchitz, managing partner și director de investiții la ExoAlpha. Lifchitz a subliniat că „seria de șapte zile de victorii” a Bitcoin și activitatea de tendință a investitorilor instituționali au contribuit la declin.

În pofida reculului din 31 martie, Lifchitz a indicat că „linia de trend de susținere ascendentă din 21 martie rămâne intactă” și va rămâne probabil ca suport în continuare, cu excepția „unei reveniri la nivelul scăzut de 40.000 de dolari în următoarele două zile”.

Printre „wildcards” identificate de Lifchitz care ar putea afecta această perspectivă se numără „situația din Ucraina, comisia financiară a UE care se va lua de criptomonede cu o răzbunare și lichidarea Mt. Gox, care ar putea veni în orice zi”.