CRYPTO

Bitcoin, Ethereum și alte monede de top scad pe măsură ce piața cripto se clatină

O mare parte a pieței este roșie în acest moment, pe fondul tensiunilor geopolitice și al creșterii controlului asupra criptomonedelor de către autoritățile de aplicare a legii.

Piața criptomonedelor este în mare parte pe roșu astăzi, deoarece monedele de top precum Bitcoin și Ethereum au scăzut ambele cu câteva puncte procentuale în valoare în ultimele 24 de ore.

Bitcoin a scăzut cu aproape 8% în acest interval, conform datelor CoinMarketCap, după ce a înregistrat cea mai mare scădere într-o singură zi pentru principala criptomonedă în aproape o lună – din 21 ianuarie. Piața și-a revenit în mare parte de la acea dată, iar Bitcoin a crescut încă cu 10% în ultimele 14 zile, dar prețul a scăzut în ultimele ore.

Edward Moya, analist senior de piață OANDA pentru America, a scris în comentarii trimise prin e-mail că amenințarea unei invazii rusești în Ucraina a stimulat Wall Street să strângă cureaua – impactul fiind resimțit și în prețul Bitcoin de astăzi. Bitcoin se situează la 40.732 de dolari în momentul redactării acestui articol.

„Wall Street a intrat în modul complet de de-risc, iar Bitcoin plătește prețul”, a scris Moya. „Temerile legate de preocupările geopolitice și de o posibilă înăsprire agresivă a băncilor centrale au făcut ca criptomonedele de pe toată linia să fie în cădere liberă.”
Prețurile ar putea fi influențate și de amenințarea unei supravegheri guvernamentale sporite în Statele Unite, întrucât FBI a anunțat astăzi o nouă divizie de criptocriminalitate, în timp ce Departamentul de Justiție a numit primul director pentru recent înființata sa echipă națională de aplicare a criptomonedelor (National Cryptocurrency Enforcement Team).

Ethereum a înregistrat o cădere ceva mai semnificativă în același interval, cu peste 8% în 24 de ore. La un preț de 2.895 de dolari, Ethereum se află acum la aproximativ 41% de la vârful său istoric de 4.892 de dolari, stabilit în noiembrie 2021, potrivit CoinMarketCap.
Nu sunt doar primele două monede care au scăzut astăzi, de asemenea. Cea mai mare parte a pieței este roșie în acest moment, scăzând cu aproximativ 7%, cu o valoare totală a pieței criptomonedelor de puțin peste 1.800 de miliarde de dolari la momentul scrierii acestui articol.

Solana a scăzut cu 8% la un preț actual de 94 de dolari, de exemplu, iar Terra, Polkadot și Shiba Inu au înregistrat aproximativ aceleași pierderi procentuale în ultimele 24 de ore. Printre cele mai mari poticneli din top 100 după capitalizarea de piață se numără platforma de jetoane sociale Rally, în scădere cu aproape 21% astăzi, Filecoin și Theta scăzând fiecare cu aproximativ 12% în 24 de ore.

sursa articol: decrypt.co