CRYPTO

Bitcoin atinge cel mai mic preț din 2020, în timp ce Ethereum se apropie de 2.000 de dolari

Prețul Ethereum a scăzut cu aproape 10% în 24 de ore pentru a se plasa sub pragul de 2.100 de dolari pentru prima dată din iulie 2021. Aproape simultan, Bitcoin și-a extins pierderile cu 7%, ajungând la 28.170 de dolari – cel mai scăzut punct din decembrie 2020, când se afla în mijlocul unui raliu masiv de Anul Nou.

În ceea ce se prefigurează a fi una dintre cele mai proaste săptămâni din istoria pieței criptomonedelor, Bitcoin și Ethereum au pierdut 28% și, respectiv, 30% din valoarea lor în ultimele șapte zile.

Acestea nu sunt nici pe departe cele mai grave scăderi.

LUNA de la Terra a pierdut 99% din valoarea sa în ultima săptămână, în timp ce moneda stabilă UST de la Terra și-a pierdut fixarea, luând un activ aflat recent în top 10 și plasându-l în spatele EOS în ceea ce privește capitalizarea de piață. ApeCoin a apucat să intre pe piața bear și a pierdut două treimi din valoarea sa. Iar valoarea Fantom de săptămâna trecută a fost o simplă apariție; a scăzut cu 65%. Lista poate continua.

Dar Bitcoin și Ethereum sunt de departe liderii în funcție de capitalizare, combinând aproximativ două treimi din valoarea totală a capitalizării pieței criptografice.

Capitalizarea de piață în scădere a pieței cripto, adică. În scădere cu 12% în decursul ultimelor 24 de ore, aceasta se situează acum la 1,24 trilioane de dolari, cel mai scăzut punct din acest an.

Prăbușirea cripto are loc în paralel cu declinul prețurilor acțiunilor. Nasdaq și Dow Jones Industrial Average și-au continuat traiectoriile descendente de la decizia de săptămâna trecută a Rezervei Federale de a majora ratele dobânzilor și de a retrage expansiunea monetară. Obiectivul Fed este de a combate inflația ridicată prin scumpirea împrumuturilor.

Dar nu doar pentru acțiuni se înăspresc banii. Toate activele de risc resimt durerea.