CRYPTO

Binance își extinde cota de piață pentru a patra lună consecutivă

Bursa continuă să domine, în ciuda faptului că se confruntă cu un control sporit din partea autorităților de reglementare, se arată într-un raport realizat de CryptoCompare.

Binance, cea mai mare bursă cripto din lume în funcție de volumul de tranzacționare, și-a extins cota de piață la vedere pe toate bursele cripto pentru a patra lună consecutivă.
Cota de piață a bursei a crescut de la 59,4% în ianuarie la 61,8% în februarie, potrivit unui raport al furnizorului de date despre piața criptografică CryptoCompare. Binance a avut o creștere de 13,7% a volumelor sale la vedere, până la 504 miliarde de dolari, o cotă de piață record pentru bursă.
Acest lucru vine în contextul în care autoritățile de reglementare din SUA și nu numai și-au intensificat controlul asupra bursei în ultimele luni. Cel mai recent, un oficial al Securities and Exchange (SEC) din SUA a declarat că personalul agenției crede că Binance.US ar putea opera o bursă de valori mobiliare neînregistrată în SUA, afirmație la care Binance.US a obiectat. Binance este o entitate corporativă care operează în SUA prin intermediul Binance.US.

„În ciuda criticilor recente pe care le-a primit bursa, participanții de pe piață continuă să se adăpostească pe Binance sub premisa că cea mai mare bursă este văzută ca unul dintre locurile de tranzacționare mai sigure”, a declarat Jacob Joseph, analist de cercetare la CryptoCompare, într-un interviu acordat CoinDesk.
Joseph atribuie, de asemenea, dominația bursei la cantitatea mare de lichiditate disponibilă pe Binance, ceea ce înseamnă costuri și spread-uri reduse de alunecare, un beneficiu atractiv pentru traderi. „Este una dintre bursele cu cele mai multe perechi de tranzacționare și servicii disponibile”, a declarat Joseph.
Coinbase se află pe locul al doilea după Binance în ceea ce privește volumul, tranzacționând 39,9 miliarde de dolari (în scădere cu 29% față de luna precedentă), urmată de Kraken, care a tranzacționat 19,3 miliarde de dolari (în scădere cu 11%.)

sursa: www.coindesk.com