SPORT

Baza sportivă de la marginea Sucevei va fi pusă la dispoziţia sucevenilor amatori de sport

Terenul de tenis de câmp aferent Bazei sportive de tip I de dimensiuni omologate UEFA, de pe strada Iuliu Hossu, a fost finalizat, informează Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, menţionând că este vorba despre o investiţie a municipalităţii cu finanţare asigurată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Stadiul execuţiei este unul avansat, aceasta fiind planificată să se desfăşurate pe durata a mai puţin de două luni.

„Terenul de tenis de câmp este finalizat, este marcat şi se poate juca. Sigur, deocamdată nu se poate intra pe acesta, deoarece în investiţia nu este gata în totalitate. Dar, după cum merg lucrurile, eu sper că într-o lună de zile, vom termina Baza sportivă de tip I. S-au terminat terenurile tenis şi de baschet şi, la fel de important, se lucrează la pavilionul administrativ, la finisaje. Se intervine, în continuare la nocturnă şi celelalte elemente. Astfel, cel mai târziu până la sfârşitul lui august urmând a fi finalizată această bază de sport mult-aşteptată, în mod special de către sucevenii care practică sportul” a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei. Valoarea proiectului este de 5,23 de milioane de lei (fără TVA), licitația fiind câștigată de firma de construcții Hentza Business.

Baza sportivă este compusă din terenul de fotbal de 105 metri x 68 de metri, cu nocturnă, terenul multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, cât şi din clădirea pentru vestiare, cu parter şi etaj. Aceasta este plasată în zona de 12 hectare dinspre Fălticeni, în care se construieşte, de asemenea, Sala polivalentă a municipiului Suceava.