GENERAL

Batran decedat in propria locuința din Budeni. Cum a fost gasit sateanul

Ni se sting din viata batranii. Ieri dimineata,  Poliția or. Dolhasca a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un barbat cu privire la faptul că pe raza satului Budeni se află o persoană decedată în incinta locuinței.

La nivelul subunității a fost constituită echipă operativă, care cu ocazia primelor verificări a stabilit următoarea situație de fapt:

Persoana decedată Pelin Vasile de 76 ani a fost identificată în incinta locuinței sale, acoperită cu o plapumă arsă într-o proporție de 80%, iar locuința în interior este de asemenea afectată de flacară.

A fost solicitat sprijinul unui tehnician criminalist din cadrul Pol. Mun. Fălticeni, urmând a se efectua cercetarea la fața locului pentru a se stabili împrejurările urmare a cărora a survenit decesul numitului Pelin Vasile.

Totodată, din investigații a rezultat faptul că persoana decedată avea un stil de viață parazitar, se neglija din punct de vedere medical și consuma alcool în cantități mari, fiind fumator inrait.

În cauză s-a dispus prin ordonanță efectuarea unei necropsii privind pe numitul Pelin Vasile, iar din primele investigații în cauză nu este vorba despre comiterea vreunei fapte cu intenție.

Lucrătorii din cadrul subunității s-au sesizat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”ucidere din culpă” faptă prev. și ped. de art. 192 alin. 1, urmând a fi formulate propuneri procedurale prin unitatea de parchet competentă.