ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Bataie intre frati in Burla. Unul dintre ei a fost arestat

Bataie intre frati in Burla. Unul dintre eia fost arestat. La data de 27.09.2022, ora 17.12, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin SNUAU 112  că doi frați s-au agresat.

Juravle Ioan s-a deplasat la locuința fratelui său Cîrmaciu Dumitru, ambii din com. Burla, unde au consumat băuturi alcoolice. În jurul orelor 17,00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între cei doi a existat un conflict, împrejurare în care numitul Cîrmaciu Dumitru l-a lovit cu un cuțit pe fratele său.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-a stabilit următorul diagnostic:plagă înjunghiată torace posterior.

Avându-se în vedere diagnosticul, cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

S-a întocmit formularul de risc, rezultând că există un risc iminent, fapt pentru care împotriva lui Cîrmaciu Dumitru a fost emis un ordin de protecție provizoriu, începând cu data de 27.09.2022 și până la data de 02.10.2022.

Cercetările au fost preluate direct de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de violență în familie, prev. de art. 32 alin. 1) Cod penal rap. la art. 199 alin. 1) Cod penal comb. cu art. 188 alin. 1) Cod penal.

Prin cercetări s-a stabilit că în ziua de 27.09.2022, cu aproximație orele 12.00, victima Juravle Augustin, de 53 ani, a venit la locuința fratelui său, autorul Cîrmaciu Dumitru, de 55 ani, cei doi fiind vecini.

După ce au consumat împreună țuică, între cei doi a izbucnit un conflict verbal generat de o stare litigioasă mai veche, vizând pretenția autorului la împărțirea în cote egale cu victima a fracțiunii de teren agricol deținute de defunctul lor frate și care a fost însușită în întregime de către victimă.

Potrivit propriei sale relatări, în timp ce victima se deplasa către ușă, Cîrmaciu Dumitru, furios, a luat un cuțit de bucătărie și l-a lovit în spate, o singură dată. Victima a coborât treptele scării, a pus mâna la spate și a realizat că a fost tăiat, plecând la vecina sa.

Față de i s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior arestarea pentru 30 zile