CRYPTOECONOMIC

Bashing Bitcoin CEO JPMorgan este o situație „Fă cum spun, nu cum fac” situație

Banca lui Jamie Dimon a fost de acord să joace un rol cheie în cadrul ETF-ului bitcoin propus de BlackRock, la doar câteva săptămâni după ce a declarat senatorilor americani: „Întotdeauna m-am opus profund cripto, bitcoin, etc.”.

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a aruncat în aer criptomonedele de ani de zile.
„Întotdeauna m-am opus profund cripto, bitcoin, etc.”, a spus el în timpul unei audieri în Senatul SUA luna aceasta. „Singurul caz real de utilizare pentru acestea sunt infractorii”, a adăugat el. „Dacă aș fi în locul guvernului, aș închide-o”.
Dar această mustrare și cele care au precedat-o sunt acum în mare măsură o situație de tipul „fă cum spun eu, nu cum fac eu”. Asta pentru că JPMorgan se adâncește în cripto. Vineri, s-a dezvăluit că banca va juca un rol-cheie pentru ETF-ul bitcoin (BTC) propus de BlackRock.
JPMorgan va fi unul dintre participanții săi autorizați, dacă ETF-ul va fi aprobat, ceea ce presupune „asigurarea faptului că prețurile ETF-ului sunt exacte și că tranzacționarea se desfășoară fără probleme, în toate condițiile de piață”, potrivit BlackRock. În industria ETF-urilor de mai multe trilioane de dolari, puține locuri de muncă sunt mai importante decât cel pe care JPMorgan îl va juca pentru produsul BlackRock.
Având în vedere poziția lui Dimon, dacă aceasta nu este ipocrizie, este pe aproape.

sursa: www.coindesk.com