ACTUALITATELOCAL

Bărbații continuă să fie violenți cu soțiile. Ordine de protecție emise împotriva a doi suceveni care și-au agresat nevestele. Unul era nervos că n-a fost așteptat cu masa pusă iar celălalt că femeia n-a vrut să-i facă niște cumpărături

Bărbații continuă să fie violenți cu soțiile. Ordine de protecție emise împotriva a doi suceveni  care și-au agresat nevestele. Unul era nervos că n-a fost așteptat cu masa pusă iar celălalt că femeia n-a vrut să-i facă niște cumpărături. Miercuri seara, la orele 20:30, polițiștii din Liteni au fost sesizați direct de către M.  Ștefania, cu privire la faptul că a fost agresată și amenințată de către soțul ei, M. Neculai. În urma investigaţiilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în jurul orelor 20:20, femeia se afla la domiciliu, împreună cu familia, iar la un moment dat, soțul ei,  fiind în stare de ebrietate, a provocat scandal, pe motiv că nu l-a așteptat cu masa pusă și că îl ignoră. Acesta a împins-o, femeia căzând la pământ.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, în urma căruia s-a impus emiterea unui ordin de protecţie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, începând cu data de 31.07.2024. Agresorului i s-au impus restricţii de păstrare a unei distanţe minime de 100 metri, faţă de reședința victimei, situată   în Liteni. De asemenea, polițiștii cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violență în familie” .

Tot marți seara, la ora 23:23, polițiștii din Rădăuți au fost sesizați  prin 112 de către  o femeie  cu privire la faptul a fost agresată. Deplasându-se de urgență la fața locului, polițiștii au aflat că R.  Denisa este într-o relație de concubinaj de aproximativ trei ani cu T.  Ilie, au împreună un copil minor și locuiesc  împreună cu un alt copil minor, rezultat dintr-o relație anterioară a femeii. Miercuri, în jurul orei 20:00, între cei doi s-a iscat un conflict verbal din cauza faptului că femeia  ar fi refuzat să meargă la un magazin situat în apropierea locuinței pentru a face cumpărături. În timpul conflictului, femeia  ar fi fost împinsă de către concubinul său, fără a-i provoca leziuni vizibile. R.  Denisa le-a mai spus polițiștiilor că T. Ilie nu este la prima abatere de acest fel și dorește eliberarea unui de protecție provizoriu

Împotriva  lui T. Ilie a fost emis un ordin de protecție provizoriu începând cu data de 01.08.2024, ora 00:30 prin care i se impune păstrarea unei distanţe minime de 100 m faţă de reclamantă, de copiii minori și de domiciliul acestora. Totodată, polițiștii continuă verificările cu privire la  săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” .