BREAKING NEWSCORONAVIRUS

Barbatii au fost intorsi de la frontiera . Președintele Zelenski, decret de mobilizare generală a populației. Bărbații între 18 și 60 de ani NU au voie să părăsească țara

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat ieri, un decret privind mobilizarea generală a populaţiei, ca urmare a invaziei începute de Rusia.

Potrivit decretului publicat joi pe site-ul preşedinţiei ucrainene, măsura îi vizează pe cei supuşi recrutării şi pe rezervişti şi se va aplica în termen de 90 de zile, în toate regiunile Ucrainei.

În plus, b​Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Interdicția este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

„Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marțiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricționată pentru o categorie de cetățeni. În special, este interzisă părăsirea crainei de către cețățenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 și 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marțiale”, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului de Interne ucrainean.

Volodimir Zelenski a introdus legea marţială în întreaga ţară şi a anunţat, de asemenea, întreruperea relaţiilor diplomatice dintre Ucraina şi Rusia, ca urmare a agresiunii militare împotriva teritoriului ucrainean ordonată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.