ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Bărbat reținut de polițiști pentru nerespectarea ordinului provizoriu de protecție

Bărbat reținut de polițiști pentru nerespectarea ordinului provizoriu de protecție. La data de 25.03.2022, ora 11:40, la sediul Poliției Municipiului Rădăuți s-a prezentat o femeie din Municipiul Rădăuți care a formulat plângere împotriva soțului ei, care nu a respectat ordonul provizoriu de protecție emis de către Poliția Municipiului Rădăuți.

La aceeași dată, ora 12:15, femeia a fost sunată de către vecinii ei cu privire la faptul că soțul ei a spart un geam de la casă, a intrat în interior și as-a stropit cu un lichid inflamabil, iar acesta se află la balconul casei și amenință că va da foc.

Având în vedere sesizarea, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și totodată s-a solicitat deplasarea la fața locului a unui negociator din cadrul IPJ Suceava.

În interiorul casei nu se mai află nicio persoană careia să-i fie pusă viața în pericol.

După intervenția lucrătorii din cadrul Biroului Ordine Publică și a negociatorului din cadrul IPJ Suceava, bărbatul a renunțat la gestul extrem și s-au continuat cercetările.

Astfel, s-a constatat că barbatul este căsătorit cu partea vătămată și au locuit o perioadă împreună, în mun. Rădăuți, jud. Suceava. La data de 23.03.2022, împotriva bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu, acesta fiind obligat să păstreze o distanță de 50 de metri față de soție și locuința acestora din mun. Rădăuți.

În noaptea de 24/25.03.2022, în intervalul orar 05:00-20:00, femeia a fost amenințată cu acte de violență, prin mesaje text, de către soțul ei amenințări de natură să-i inducă acesteia o stare de temere.

La data de 25.03.2022, bărbatul a fost depistat de către lucrătorii  de poliție, pe balconul imobilului situat în mun. Rădăuți, str. Calea Bucovinei, jud. Suceava, încălcând astfel măsura de a păstra o distanță de 50 de metri față de imobilul situat în mun. Rădăuți, jud. Suceava, impusă prin ordinul de protecție provizoriu din data de 23.03.2022, emis de Poliția municipiului Rădăuți.

Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției municipiului Rădăuți din data de 25.03.2022, avizată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „amenințare”, faptă prev. și ped. de art. 206, alin. 1 Cod Penal și „încălcarea de către persoana împotriva căruia a fost emis un ordin de protecție provizoriu, a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 31, alin. 1 și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”, faptă prev. și ped. de art. 47, alin. 2 rap. la art. 31, alin. 1, lit. c din Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice cu modificările și completările ulterioare, toate cu aplicarea art.38, alin.1, din Codul penal.

Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, s-a dispus reținerea bărbatului în vârstă de 48 de ani, din mun. Rădăuți, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.