ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Bărbat reținut de polițiști pentru distrugere de probe într-un dosar penal la regimul silvic

Bărbat reținut de polițiști pentru distrugere de probe într-un dosar penal la regimul silvic. La data 27.11.2021, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au obținut informații cu privire la faptul că pe raza comunei Moldovița spre comuna Vatra Moldoviței, se deplasează un ansamblu de vehicule format din autotren și remorca care transportă material ce ar fi încărcat din alt loc decât cel specificat în avizul de însoțire, provenind din tăieri ilegale.

După efectuarea activităţii de inventariere a materialului lemnos, au fost decupate un număr de 5 calote material lemnos de la piesele transportate cu ansamblul în cauză, în vederea comparării acestora cu cioatele existente în teren, după care echipa formată din lucrători din cadrul IPJ Suceava – Biroul de combatere a delictelor silvice, Secției 14 Poliție Rurală Vama, Gărzii Forestiere Suceava și Bazei Experimentale Tomnatic Câmpulung Moldovenesc, s-au deplasat în fondul forestier, suprafață de pădure situată pe raza comunei Moldovița, respectiv pe platforma primară a unei societăți ce exploatează material lemnos în regim silvic din locul respectiv.

La finalizarea activităților din teren, cele 5 calote material lemnos au fost lăsate în custodie în incinta Depozitului Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, aspect discutat cu șeful de depozit, locul depozitării fiind supravegheat video.

            Prin adresa Ocolului Silvic Vama, a fost comunicat faptul că, în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, la datele de 29.11.2021 şi 01.12.2021, s-a constatat faptul că un bărbat din com. Vatra Moldoviţei, a deteriorat cele cinci rondele prelevate de la materialul lemnos ridicat cu ocazia efectuării cercetărilor în dosarul penal.

Cu ocazia vizionării imaginilor video puse la dispoziţie de către reprezentanţii Ocolului Silvic Vama, s-a constatat că cele reclamate se confirmă, în cauză existând indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de ”sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri”, faptă prevăzută de art. 275 alin. 1 Cod penal.

            Din imaginile înregistrate de camera de supraveghere din curtea Depozitului de Buşteni Dragoşa, se poate observa cum la data de 01.12.2021 un bărbat din comuna Vatra Moldoviței a distrus cele cinci rondele prelevate de la buştenii indisponibilizați.

Drept urmare, în data de 21.03.2022, procurorul din cadrul parchetului de pe lîngă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către bărbatul din comuna Vatra Moldoviței a infracţiunii de ”sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri”, faptă prevăzută de art. 275 alin. 1 Cod penal, și, în data de 23.03.2022, a dispus efectuarea în continuare a umăririi penale față de acesta.

Cercetările au fost continuate de lucrătorii Biroului Investigații Criminale, care, în data de 25.03.2022, ora 11.45, au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului și depunerea acestuia în arestul IPJ Suceava.

În data de 26.03.2022 se va dispune punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspect și prezentarea acestuia procurorului de caz pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc.