BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Bărbat obligat de instanță să-și plătească fosta soție pentru că a făcut mâncare și curățenie

Un bărbat din China a fost obligat de instanță să își despăgubească fosta soție pentru toate treburile casnice și pentru că a avut grijă de copil în timpul celor șapte ani de căsnicie.

Tribunalul din orașul Suzhou a decis ca bărbatul, Tan, să îi plătească fostei soții, Wang, 4.490 de dolari deoarece a avut grijă de casă și de copil în timpul căsniciei, timp în care Tan a lucrat cu normă întreagă, potrivit Insider.

„Wang s-a ocupat de toate treburile casnice, inclusiv spălatul rufelor, gătit, îngrijirea copilului și cumpărături, așa că ea a cerut ca fostul soț să-i plătească despăgubiri. Tan nu a recunoscut importanța treburilor casnice și a considerat că ea nu a contribuit din punct de vedere financiar”, se spune într-un document al instanței.

Decizia a stârnit controverse pe platforma Weibo, unde hashtagul „gospodina cu normă întreagă compensată cu 30.000 pentru treburile casnice” a fost vizualizat de peste 230 de milioane de ori.

„Dacă ai angaja o bonă, 30.000 de yuani nu ar ajunge nici măcar pentru un an”, a comentat un utilizator Weibo.

„Ceea ce am învățat din asta este că femeile chiar ar trebui să aibă mai multă grijă de ele, să nu facă treburile casnice gratis. Obligă-l și pe bărbat să facă ceva”, a scris o altă persoană.