INTERNAȚIONAL

Bărbat încarcerat pentru că a folosit banii din ajutorul COVID-19 pentru a cumpăra un card Pokémon de 57.000 de dolari

Un bărbat din Georgia a fost condamnat la închisoare după ce a fost prins folosind banii obținuți ilegal din ajutorul COVID-19 pentru a cumpăra o carte de joc Pokémon în valoare de 57.000 de dolari.

Vinath Oudomsine din Dublin, Georgia, a pledat vinovat în octombrie la o singură acuzație de fraudă electronică, după ce a fost acuzat că a prezentat informații false Administrației americane pentru întreprinderi mici anul trecut, atunci când a solicitat un împrumut de ajutor coronariei pentru o afacere de „servicii de divertisment” pe care pretindea că o deține.

CITEȘTE MAI MULT: Vânzările de carduri Pokemon au crescut pe fondul COVID-19. Acum, magazinele le retrag de pe rafturi

El a primit 85.000 de dolari de la programul de împrumut, au declarat procurorii, și i-a folosit pentru a cumpăra o carte de tranzacționare Pokémon „Charizard” pentru 57.789 de dolari.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a susținut că afacerea sa inexistentă avea 10 angajați și încasa aproximativ 235.000 de dolari pe an, se arată într-un comunicat al Departamentului de Justiție al SUA.

„Împrumuturile de ajutor în caz de dezastru COVID-19 sunt emise de guvern pentru a ajuta afacerile care se luptă să supraviețuiască în timpul unei pandemii, nu pentru a fi folosite pentru obiecte de colecție banale”, a declarat Philip Wislar, agent special interimar responsabil al FBI Atlanta, într-un comunicat.

„Această sentință evidențiază angajamentul FBI de a urmări în mod agresiv pe oricine care ar abuza de banii contribuabililor și i-ar deturna de la cetățenii care au nevoie disperată de ei”.

Pasionatul de Pokémon a fost condamnat la trei ani de închisoare.

De asemenea, i s-a ordonat să renunțe la cardul „Charizard”, a fost amendat cu 10.000 de dolari și trebuie să plătească 85.000 de dolari ca despăgubire.