BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Bărbat din Transcarpatia, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trădare de stat Bărbat din Transcarpatia, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trădare de stat 04 mai 2022

Organizatorul mitingului sub sloganul „Separarea Transcarpatiei” a fost condamnat la 12 ani de închisoare și dat în urmărire internațională de către Oficiul Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Transcarpatică.

Un bărbat din Transcarpatia în vârstă de 38 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru trădare de stat și sprijinirea încălcării integrității teritoriale a Ucrainei. El se ascunde pe teritoriul Federației Ruse, astfel el a fost judecat în contumăcie.

Acest lucru a fost raportat Audiovizualului Public de către purtătorul de cuvânt al SBU în regiunea transcarpatică Wanda Milio. Potrivit acesteia, sentința instanței a intrat în vigoare.

Transcarpatianul, în timp ce se afla la  Moscova în 2015, a acceptat să coopereze cu serviciile speciale ale Federației Ruse. Aceștia au ordonat să organizeze o acțiune de protest înorașul Hust sub sloganurile „acordarea statutului de autonomie Transcarpatiei” și „crearea unei republici autonome –  Rusia  Subcarpatică”.

„Condamnatul a găsit mai multe persoane care urmau să participe la miting. În plus, a organizat o întâlnire între client și executor, unde acesta din urmă a dat instrucțiuni clare pentru implementarea planurilor ostile”, a spus purtătorul de cuvânt.

Prin decizia Judecătoriei Orașului Ujgorod din Regiunea Transcarpatia, suspectul a fost găsit vinovat de încălcarea integrității teritoriale și inviolabilitatea Ucrainei și de trădare. Hotărârea instanței a intrat în vigoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu