GENERAL

Bărbat din regiunea Cernăuți, reținut în timp ce încerca să scoată din țară doi barbati care evitau incorporarea pentru razboi

Oamenii legii din  regiunea Cernăuți au arestat un localnic acuzat ca a încercat să ducă în România doi bărbați de vârsta recrutării. Pentru „serviciile” sale el a primit 6.500 de dolari americani.

Procuratura regiunii Cernăuți a anuntat ca   în perioada octombrie-noiembrie 2022, suspectul,în vârstă de 49 de ani, a căutat doi bărbați care doreau să părăsească teritoriul Ucrainei pentru a evita recrutarea.

Acesta i-a dus cu mașina pe bărbații respectivi în localitatea Plosca din raionul Vijnița până la granița cu România. Când mașina se îndrepta spre satul Seleatîn, poliția a oprit-o și a reținut-o.

Șoferului i s-a adus la cunoștință suspiciunea de săvârșire a infracțiunii prevăzute în partea 3 a articolului 332 (Transportul ilegal de persoane peste frontiera de stat a Ucrainei) din Codul penal al Ucrainei. Instanța l-a arestat pe contravenient și a oferit posibilitatea de a plăti cauțiune în valoare de 350.000 de grivne.

Barbatul lriscă până la 9 ani de închisoare cu confiscarea bunurilor.