ACTUALITATELOCAL

Bărbat din Rădăuți reținut de polițiști pentru distrugere prin incendiere

Bărbat din Rădăuți reținut de polițiști pentru distrugere prin incendiere

 

La data de 26.12.2022, ora 04.53, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Bogdan Vodă din Municipiul Rădăuți a luat foc o mașină.

Din primele verificări a rezultat faptul că un bărbat a aruncat un obiect cu foc deschis în două autoturisme aparținând bunicii și mamei sale. Cele două autoturisme sunt utilizate de către bărbat și mama acestuia, între cei doi au existând unele neînțelegeri.

Pe strada Zimbrului din mun. Rădăuți, în apropiere de intersecția cu strada Bogdan Vodă, au fost identificate cele două autoturisme parcate, cu urme de distrugere specifice unui incendiu.

S-a constatat că împrejurarea determinantă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenționată a  sursei de aprindere pentru a genera incendiul, primul material care s-a aprins a fost benzina, iar sursa probabilă de aprindere a fost flacăra.

În urma cercetărilor specifice efectuate la fața locului, a fost identificat bărbatul de 25 ani la domiciliul său din mun. Rădăuți, obiectele de vestimentație purtate de către acesta având miros specific de benzină. Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra acestuia au fost găsite două brichete.

S-a constatat că la data de 26.12.2022, în intervalul orar 04.35 – 04.40, pe fondul unor certuri anterioare cu familia, bărbatul de 25 ani s-a deplasat la stație de alimentare cu carburanți din municipiul Rădăuți, de unde a achiziționat o cantitate de benzină, după care s-a deplasat pe str. Zimbrului din localitate, unde, în jurul orelor 04.50, folosind acest lichid inflamabil, respectiv benzină, a incendiat în mod deliberat cele două vehicule aparținând familiei, rezultând distrugeri la ambele autovehicule în proporție de 90%, valoarea prejudiciului patrimonial astfel produs fiind estimată la suma de 6500 euro.

De asemenea, s-a stabilit că gestul bărbatului a fost generat de o ceartă cu familia pe fondul consumului de băuturi alcoolice în seara precedentă.

Față de bărbatul de 25 ani a fost emis un Ordine de Protecție Provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

După  audierea suspectului, față de acesta a fost dispusă și măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „amenințare”, prev. de art. 253 alin. (4) și art. 206 alin. (1) din Codul penal, ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul BIC Rădăuți.