ACTUALITATELOCAL

Barbat din Pojorata, decedat in spital

Ieri noapte,  Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a fost sesizat de către personalul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava cu privire la faptul că un barbat, domiciliat în comuna Pojorâta, , internat la unitatea medicală la data de 18.07.2022, a decedat. Totodată unitatea medicală a comunicat faptul că după internare Fârcal Alexa a fost diagnosticat cu mai multe traumatisme și insuficiență multiplă organe.

Pe 18 iulie, acesta a fost preluat de către reprezentanții Ambulanței Câmpulung Moldovenesc de pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, de la domiciliul lui Mariuc Petru Ioan, fiind diagnosticat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu criză epileptică.

Fârcal Alexa se afla pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, la locuința lui Mariuc Petru Ioan, din data de 16.07.2022, ajutându-l pe acesta la treburile gospodăriei. În data de 17.07.2022 Mariuc Petru Ioan a plecat de la locuința sa, singur, până pe raza comunei Pojorâta și ulterior pe raza comunei Vama, jud. Suceava, venind la domiciliul său spre seară, fără însă a putea preciza o oră exactă.

La momentul ajungerii la locuința sa Mariuc Petru Ioan nu l-a mai găsit în acest loc pe Fârcal Alexa, crezând astfel că acesta a plecat înapoi în comuna Pojorâta, jud. Suceava. La data de 17.07.2022, în jurul orei 22.00, Mariuc Petru Ioan a fost contactat telefonic de către un vecin, Zdrob Mugurel, din satul Paltinu, acesta comunicându-i faptul că în fața caasei sale se află căzută pe sol o persoană. Mariuc Petru Ioan a ieșit din imobil, susnumitul dormind la momentul apelului dat de Zdrob Mugurel, identificând pe podețul pe care se face accesul în curtea casei sale, pe  Fârcal Alexa din comuna Pojorâta, jud. Suceava, în stare de ebrietate, conștient.

Nea Petru l-a carat pe brate in curtea casei sale, asezandul-l langa imobil si si-a vazut de ale lui. Pe 18 iulie dimineata, Alexa a facut o criza epileptica si a anuntat la 112 dupa care a plecat la serviciu. Politistii au intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa.