ACTUALITATELOCAL

Barbat din Boroaia, victima a unui accident de munca

Lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați de către ofițerul principal de serviciu din cadrul I.P.J. Suceava cu privire la faptul că la Spitalul Municipal Suceava a fost adus de la Spitalul Municipal Fălticeni un localnic  din comuna Boroaia, sat Boroaia, jud. Suceava care a suferit un accident de muncă.

Fiica victimei a spus ca ieri,  în jurul orelor 18:00, tatăl său a ajuns la locuința de domiciliu acuzând dureri în zona spatelui, precizând că a suferit un accident de muncă, în timp ce se afla pe raza orașului Vicovu de Sus.

Întrucât tatăl său acuza dureri în zona spatelui, fiica  l-a transportat pe acesta cu mașina personală la Spitalul Municipal Fălticeni în jurulor orelor 19:00, pentru ca acesta să primească îngrijiri medicale de specialitate, iar în jurul orelor 20:00, numitul Cucoș Niculae a fost transferat la Spitalul Municipal Suceava pentru efectuarea de investigații medicale suplimentare.

S-a luat legătura telefonică cu victima care a declarat verbal faptul că este angajat al SC COZMA SRL de aproximativ 7 ani, firmă care efectuează lucrări la construcția canalizării din Vicovu de Sus.

Tot din declarația numitului Cucoș Niculae a reieșit faptul că, în jurul orelor 17:00, în timp ce acesta efectua lucrări la montarea canalizării într-un șanț ce se afla pe str. Drumul Nou, din oraș Vicovu de Sus, jud. Suceava, la un moment dat malul de pământ al șanțului în care se afla s-a surpat, peste el căzând o bucată din malul de pămâmt cât și panourile de protecție ce erau montate pentru a susține malul șanțului.

Barbatul a fost scos din șanțul respectiv de către alți colegi de muncă, iar pe moment acesta a declarat că se simțea bine, însă în momentul în care a ajuns la domiciliu, în jurul orelor 19:00, a început să acuze dureri în zona spatelui, motiv pentru care a fost transportat cu mașina personală de către fiica sa la Spitalul Municipal Fălticeni, după care, în jurul orelor 20:00, a fost transportat la Spitalul Municipal Suceava pentru investigații medicale suplimentare.

Barbatul  a fost diagnosticat preliminar cu „traumatism dorso lombar coloană”.

            În curusul zilei de 01.08.2024 urmează să se efectueze verificări suplimentare pentru a se stabilii cu exactitate modalitatea producerii accidentului.

În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvărșirea a  infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” faptă prev. şi ped. de art. 349 alin. (1) din Codul penal, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” faptă prev. şi ped. de art. 350 alin. (1) din Codul penal, și ,,vătămare corporală din culpă faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (3) din Codul penal.