ACTUALITATELOCAL

Barbat, de 56 de ani, din Falcău, depistat baut la volan

Ieri, în jurul orei 05:05, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pentru asigurarea climatului de siguranță publică, dirijarea și controlul traficului cu autospeciala din dotare, pe  DJ209G Straja, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismlui marca Ford Ranger cu numărul de înmatriculare Irlanda, ce circula din direcția Vicovu de Sus către com. Brodina, ocazie cu care am constatat următoarele:

După ce am salutat și ne-am declinat calitatea, am solicitat conducătorului auto să ne prezinte documentele de identitate și cele ale autoturismului, ocazie cu care la volanul autoturismului a fost idenfiticată o persoană de sex masculin, care în urma înmânării documentelor și verificărilor efectuate în bazele de date am stabilit că se numește Schipor Valentin de 56 ani, cu domiciliul în com. Brodina, sat. Falcău, posesor al permisului de conducere,  având dreptul de a conduce valabil.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, s-a procedat la conducerea lui Schipor Valentin  la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, unde acesta și-a dat consimțământul în vederea recoltării, fiind prelevrate două monstre  biologice de sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.