BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Banii în flagrantul Buzatu provin din fondurile DNA

Banii folosiți la flagrant  președintelui CJ Vaslui Dumitru Buzatu provin din fondurile DNA și ar reprezenta – spun surse apropiate de anchetă – procentul de 10% pe care l-ar fi perceput Dumitru Buzatu în contul unui contract de lucrări, ce ar fi fost deja executate și achitate din fondurile publice ale CJ Vaslui.

La ferma unde au avut loc perchezițiile era prezent și fiul său, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. După cateva ore, Buzatu senior a fost dus la sediul DNA Iași pentru audieri. Ieri, Dumitru Buzatu a fost arestat pentru 30 de zile. Președintele CJ Vaslui a fi primit pretinsa șpagă de 1.250.000 de lei în timp ce se afla la masă, într-un restaurant dintr-un complex piscicol din Vaslui. Însă, a fost ridicat de procurorii DNA aproximativ o oră mai târziu, chiar în momentul în care politicianul pornea spre casă.

Avea în portbagaj peste 1,2 milioane de lei – echivalentul a 250.000 de euro. Ar fi vorba despre o șpagă, în contul unui contract de lucrări.